Strandkrabbebisque med bagt kulmule og porre

16x9
Strandkrabbe bisque med bagt kulmule og porre Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
15 min + 60 min

Tilberedning

  1. BISQUE: Flæk krabberne midt over med et hurtigt pres med en tung kniv.
  2. Rist krabberne i lidt olie til de har taget lidt farve og dufter godt.
  3. Kom urterne ved, og steg med i et par minutter.
  4. Kom tomatpuré og paprika ved, og steg kort. Tilsæt hvidvin og flåede tomater, og kog op.
  5. Tilsæt vand så det dækker, og lad det simre i cirka 45 minutter ved svag varme – under kogningen moses der lidt med et piskeris eller grydeske, så du får al smagen godt ud af krabberne.
  6. Sigt saucen, og mas det sidste sauce ud af skallerne med en ske i sigten. Tilsæt fløde, og lad saucen kogen ind til en lidt cremet konsistens.
  7. Blend med en stavblender, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Servér suppen skummende med bagt fisk, lidt dampede porre og purløg.
  9. FISK: Skær fisken ud i fire lige store stykker.
  10. Kom i et ildfast fad med lidt vand og olivenolie.
  11. Dæk til med folie, og kom det i ovnen på 200 grader i cirka otte-ti minutter. Giv den derefter lov til at trække et par minutter.
  12. PORRE: Kom porre i en gryde med lidt smør, vand og salt, og damp et par minutter. Sigt til sidst vandet fra.