Surdejs-foccaciabrød med nigellafrø

16x9
Surdejs-foccaciabrød med nigellafrø Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
20 min + 25 min

Tilberedning

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt surdej, ølandshvedemel og havsalt og ælt dejen godt igennem på køkkenmaskine med dejkrog ved fuld kraft, til dejen slipper skålens sider og samler sig om krogen som en klump.
  3. Smør din bageform med 2 spsk olie - du kan også komme et stykke bagepapir i formen for sikkerheds skyld og smøre bagepapiret med olie - jeg anvender en lille bradepande der måler ca 25 x 30 cm.
  4. Hæld dejen i formen og tryk den forsigtigt ud til siderne. Dæk formen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i 12-14 timer, til dejen er hævet op til dobbelt størrelse.
  5. Varm ovnen op til 230 grader varmluft.
  6. Hæld 1 dl god olivenolie hen over brødets overflade, drys med nigellafrø og salt og brug så fingrene til at stikke huller ned i brødets overflade, hvor olien kan finde vej og lægge sig i små ‘søer’.
  7. Bag brødet i den varme ovn i 20-25 minutter, til det har fået en mørk gylden overflade.
  8. Lad brødet køle af i formen i cirka 5 minutter, hvorefter det løftes over på en bagerist og køler helt af, inden det skæres ud i mindre stykker og nydes.
  9. Brødet egner sig rigtig godt som tilbehør til etnisk inspireret mad, tapas eller bare som en lille snack.
  10. Brødet er fryseegnet: Tø brødet op ved stuetemperatur i løbet af et par timer. Det behøver ikke at blive varmet op igen, men du kan sagtens sætte det i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 5-6 minutter. Så er det så godt som friskbagt.