Mad

Surdejsbrød med græskar

Sværhedsgrad
Let
Personer
8
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Opløs gæren/surdejen i vand sammen med sukker.
  2. Rør det herefter sammen med durummelet. Når det er opløst, tilsættes tipo 00 melet, men lad lidt blive tilbage, så du er sikker på ikke at komme for meget mel i.
  3. Nu skal der æltes, til dejen klasker i skålen, og gluten er rigtig godt aktiveret.
  4. Tilsæt salt, græskarkerner, revet græskar og lidt olivenolie, cirka 1 deciliter. Juster med mel, indtil du har en smidig, men fugtig dej.
  5. Efter 30 minutter ved stuetemperatur hæver dejen videre koldt natten over i en rummelig lufttæt beholder.
  6. Dejen vendes forsigtigt ud på et bord med olivenolie på. Den foldes en enkelt gang og herefter skæres passende stykker af dejen, der formes til filonebrød, lidt større end baguettes.
  7. Bages i 15 minutter ved 225 grader varmluft.
  8. Når de er flotte gyldne, skrues der ned til 185 grader, og det bages videre i 5-10 minutter afhængigt af brødene størrelse.
  9. Ved at banke på brødet i bunden kan du tjekke, om det er færdigt. Det skal lyde hult.