Sure appelsinbånd

16x9
Sure appelsinbånd. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Let
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Udblød husblassen i koldt vand. Kom appelsinsaft og -skal, sukker, glukosesirup og orange farve i en gryde, og lad det koge i 5-6 minutter.
  2. Tag gryden af varmen, og lad det afkøle en smule. Vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i sukker-/appelsinlagen.
  3. Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir. Smør bagepapiret med olie. Fordel appelsinmassen jævnt på bagepapiret, og lad den køle af ved stuetemperatur – gerne i 24 timer. Massen skal føles helt tør.
  4. Bland 150 gram sukker sammen med citronsyre.
  5. Skær eller klip appelsinvingummien i passende strimler, og vend dem derefter i sukker-/citronsyreblandingen.
  6. Er der høj luftfugtighed, bør de sure bånd opbevares i en lufttæt beholder, ellers bare ved stuetemperatur.
  7. Skal køle i minimum 3 timer.