Sursød kylling med ris og sprøde grøntsager

16x9
Sursød kylling Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. KYLLING: Udben lårene. Skær kyllingen ud i cirka to centimeter store tern, og vend dem i maizena.
  2. Mix æg, mel og maizena til en våd dej, som kan sidde fast på kyllingestykkerne.
  3. Dyp kyllingestykkerne i dejen, og fritér dem ved 160 grader, til de er gyldne.
  4. SOVS: Kom alt i en gryde. Kog op. Tilsæt eventuelt lidt maizena for at gøre det til en tyk glace.
  5. Når sovsen er færdig, skal den vendes i de sprøde kyllinger.
  6. Ananas skåret i tern og forårsløgene vendes i til sidst.
  7. GRØNTSAGER: Vask grøntsagerne. Peberfrugterne skæres i kvarte.
  8. Pak choi vaskes grundigt og knækkes af, så de kan bruges som en spiselig ske.
  9. RIS: Hæld risene op i gryden, og fyld vand på.
  10. Nu kommer tricket, der er meget vigtigt: Vand hældes på til et tommelfingerled over risene. Dette er uanset størrelsen af gryden, så længe risene dækker bunden af gryden. Husk det: et tommelfingerled!
  11. Læg låget på, og sæt risene på højeste varme.
  12. Når risene koger (dvs. når der kommer damp ud under grydelåget), skrues der helt ned på laveste blus.
  13. Risene skal nu koge i 12 minutter.
  14. Sluk herefter helt for blusset, og lad risene absorbere den sidste væde i 12 minutter.
  15. Det eneste, du skal huske, er 12/12-reglen – kog i 12 minutter, og lad trække i 12 minutter.
  16. Inden servering: Vend risene med ristede løg og ponzu-sojasauce.