Mad

Svampe bourguignon med kartoffelmos og blomkålssalat

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
30 min + 45 min

Tilberedning

  1. SVAMPE BOURGUIGNON: Skær champignonerne ud i kvarte. Skyld dem, hvis der er jord på.
  2. Kom skalottel√łg i et ildfastfad og vend dem med lidt olivenolie. Bages i ovnen i 20 minutter ved 160 grader, til de er m√łre. Sk√¶r toppen af l√łget og pres l√łget ud ved at trykke i bunden af l√łget. Sk√¶r dem i mundrette stykker.
  3. Kom olie i en gryde og rist champignonerne sammen med l√łg i cirka 20 minutter. N√•r du rister svampene, vil de smide noget v√¶ske. V√¶sken skal fordampe f√łr n√¶ste step i opskriften.
  4. Sk√¶r guler√łdderne ud i mundrette stykker. Tils√¶t hvidl√łg og guler√łdder, og lad det st√• i yderligere 2-3 minutter.
  5. Tils√¶t tomatpure, og rist det hele i 3-4 minutter, imens du r√łrer i gryden.
  6. Kom r√łdvin i gryden, og reducer vinen 50 procent ned. Tils√¶t derefter gr√łntsagsbouillon, laurb√¶rblade og timian. Lad det hele sm√•simre i 30 minutter.
  7. Smag til med salt og sort peber. Tils√¶t de bagte l√łg.
  8. Jævn saucen med maizena, drys med friskhakket persille på toppen, og så er den klar til at serveres.
  9. KARTOFFELMOS: Skr√¶l kartoflerne, og kog dem m√łre i vandet.
  10. Kom sm√łrret i en gryde, og varm det op, til det begynder at dufte af n√łdder og brune. Tils√¶t m√¶lken og sluk blusset.
  11. Sigt vandet fra dine m√łre kartofler, og mos kartoflerne med et piskeris. Tils√¶t m√¶lken med brunet sm√łr, revet parmesan og skal af 1 citron.
  12. Smag til med salt og sort peber.
  13. BLOMKÅLSSALAT: Kom iskoldt vand i en stor skål.
  14. Snit blomk√•l tyndt p√• en mandolin ‚Äď kan ogs√• sk√¶res med en kniv.
  15. Kom blomkålen i isvand, og lad det stå i vandet. Har man lidt blomkålsrester, kan man komme det op i vandet til kartoffelmosen.
  16. Vend hasseln√łdderne i en lille sk√•l med 1 spiseske vand og 1 teske salt. Vend det hele godt og bag hasseln√łdderne i ovnen ved 160 grader i 10-12 minutter, til de er gyldne.
  17. Snit l√łgringe tyndt, og kom dem op i isvandet. L√łgene bliver spr√łde og smager ikke s√• skarpt af l√łg.
  18. Tag en lille sk√•l og bland dijonsennep, √¶bleeddike og honning. Tils√¶t olivenolie i en tynd str√•le, mens du r√łr med et piskeris.
  19. Smag til med salt og peber.
  20. Inden servering sigter man vandet fra blomk√•l og l√łgringe. Smag til med vinaigrette og kom frisksnittede √¶bler p√• toppen samt hakkede hasseln√łdder.
  21. ANRETNING: Kom kartoffelmos i en dyb tallerken med champignon bourguignon oven på. Drys med persille på toppen.
  22. Anret blomkålssalaten i en skål ved siden af.