Svampekebab

16x9
Svampekebab Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. SVAMPEKEBAB: Stød nellike, paprika, spidskommen, korianderfrø, peberkorn og salt sammen i en morter, tilsæt hvidløg og stød det sammen til en pasta.
  2. Rør pastaen ud i yoghurt, citronsaft og olivenolie.
  3. Skær svampen i 5 cm tykke skiver og sæt den på grillspyd, smør den ind i marinaden og grill den i cirka 2-3 minutter på hver side.
  4. CHILIOLIE: Lav en chiliolie ved at blande tomatpuré med, olivenolie og chiliflager
  5. FLADBRØD: Rør gæret ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser under omrøring. Det er en rustik og hurtig dej, så du behøver ikke stå og ælte den glat og fin i lang tid, den skal mere eller mindre bare vendes sammen.
  6. Lad dejen hæve et par timer.
  7. Lav en bunke mel på bordet og hæld dejen heri. Hæld mel ovenpå. Dejen er meget blød og fuldkommen uhåndterlig, hvis du ikke gør sådan.
  8. Hiv et stykke af dejen af og bank det fladt mellem hænderne. Hiv og stræk i det så godt du kan. Du må ikke bruge kagerulle for så slår du bare luften ud. Hiv indtil brødet er så tyndt, som du overhovedet kan få det.
  9. Grill dit tynde brød på risten over hård, direkte varme. Du vil opleve, at brødet bobler op på oversiden, når det har gjort det og fået en flot farve på undersiden.
  10. Vend det rundt og griller det færdigt på den anden side.
  11. TIL ANRETNING: Anret svampekebaben på et fladbrød smurt med creme fraiche
  12. Læg lidt frisk persille.
  13. Stænk med chiliolien.
  14. Drys med salt.