Svampesuppe med knoldselleri og soja

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Skær svampene i grove stykker og rist dem godt af i varm olien i en god rummelig gryde.
  2. Tilsæt 2/3 af knoldsellerien skrællet og skåret i tern, gem lidt til topping. Steg det godt igennem sammen med svampene. Det må godt tage lidt farve og vare i 4-5 min.
  3. Tilsæt nu hvidløg og skalotteløg. Lun kort igennem med resten 2 minutters tid og tilsæt så hvidvin og laurbærblade og kog vinen ind til minimum halvdelen.
  4. Tilsæt soya og mælk, kog op og lad simre i 5 min. Vær ikke bange for, at det skiller lidt. Knoldsellerien skal nok samle det igen, når vi blender suppen.
  5. Fisk laurbærbladene op og blend suppen til en cremet konsistens. Spæd evt. op med lidt mere mælk eller grøntsagsbouillon hvis suppen er for tyk til din smag. Og smag til med peber og måske et skvæt ekstra soya.
  6. Skær den sidste rest knoldselleri i små tern og rist baconternene gyldne.
  7. Tilsæt knoldselleri når grisen er gylden og steg i 1-2 minutter, sådan at der stadig er lidt bid i grøntsagen og vend toppingen med hakket persille og evt. hakkede kapers.
  8. Server suppen med topping i midten og evt. pynt med lynristet salvie.