Svensk pølseret deluxe

16x9
Svensk pølseret deluxe Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
35 min

Tilberedning

  1. Skær løg i tern, kartofler i tern, persillerod i tern og hvidløg i skiver.
  2. Start med lidt olivenolie og smør i en god rummelig gryde.
  3. Steg bacon gylden i smør og olivenolie, steg også pølserne gyldne, når baconen begynder at få farve.
  4. Lun løg og hvidløg igennem, til de er bløde sammen med den gyldne bacon.
  5. Put ansjos og puré i, og rist kort igennem.
  6. Tilsæt kartofler, persillerod i tern sammen med halverede tomater og fløde.
  7. Rør rundt i retten, og fisk pølserne op, så de ligger øverst og damper med over væden i retten. Det skal være væde, så det lige rører de øverste rodfrugter. Spæd til med lidt vand, hvis der mangler.
  8. Lad nu retten simre, til kartoflerne er møre til den let bløde side.
  9. Smag til med salt og godt med peber.
  10. Server med tilbehør og et drys finthakket urt.
  11. TIP: Damp eventuelt grove stykker kål eller rosenkål de sidste 5-10 minutter af tilberedningen.