Syltede asier, muslinger, perleløg og rødbeder

16x9
Syltede asier, muslinger, perleløg og rødbeder Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
125 min + 90 min

Tilberedning

  1. SYLTEDE ASIER: Asierne skrælles, flækkes og renses for kernerne i midten.
  2. Asien skæres i ønskede stykker.
  3. Salt og vand røres sammen til salten er opløst.
  4. Asiestykkerne kommes i saltvandet og dækkes til med let pres, så asierne er dækket af væske. Lad asierne salte i 24 timer.
  5. Asierne kommes på vodkaskyllede glas.
  6. Eddike og sukker koges sammen til sukkeret er opløst.
  7. Løgene pilles og skæres i 0,5 cm tykke skiver.
  8. Løg og krydderier koges med i lagen i 3 min.
  9. Lagen hældes kogende over asierne.
  10. Låget spændes og asierne står min. 2 uger for optimal smag.
  11. SYLTEDE MUSLINGER: Rist muslingerne af i lidt olie med hvidløg og timian
  12. Tilsæt vand og eddike og damp muslingerne 5-8 min under låg til muslingerne er saftige og lækre.
  13. Gem lagen til en anden gang.
  14. Muslingerne pilles, og renses for skæg.
  15. Muslingerne kommes på glas.
  16. Alle ingredienserne til lagen blandes og overhældes muslingerne.
  17. På køl til dagen efter.
  18. Kan holde sig min. 5 dage på køl.
  19. SYLTEDE PERLELØG: Perleløgene lægges i varmt vand i 15 min.
  20. Pil skrællen af perleløgene.
  21. Eddike og sukker koges sammen til sukkeret er opløst
  22. Krydderier og chili koger med i 3-4 min.
  23. Løgene kommes i eddikelagen.
  24. Når lagen koger tages det hele af blusset og kommes på vodkaskyllede glas.
  25. Kommes på køl i 3-4 dage, men er endnu bedre efter 3-4 uger.
  26. SYLTEDE RØDBEDER: Rødbederne koges møre i saltet vand
  27. Skindet fjernes fra rødbederne og de skære i ønskede stykker
  28. Eddike og sukker koges sammen til sukkeret er opløst.
  29. Krydderier og chili koger med i 3-4 min.
  30. Lagen køles ned og overhældes rødbederne.
  31. Låg på og vent med at åbne til der er gået 2-5 uger (hvis du kan)