T-bone-steak som bøf og tatar med hasselbackkartofler og sprøde løg

16x9
T-bone steak som bøf. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. TATAR: Skær mørbraden af t-bone-steak. Mørbraden er den lille køddel.
  2. Skær mørbraden i små tern på 0,5 centimeter.
  3. Skær cornichonerne og skalotteløg fint og hak kapers. Urterne vaskes, duppes af for vand og snittes fint.
  4. Æggeblomme og tomat røres sammen med olien og mixes med alle de urter og grøntsager.
  5. Mix massen med kødet, og smag til med salt og peber.
  6. STEGT BØF: Lad resten af bøffen ligge på køkkenbordet i 30-45 minutter, så det får stuetemperatur.
  7. Kom olie på begge sider af bøffen.
  8. Sæt panden på høj varme.
  9. Kom bøffen på, og steg i cirka 1,5 minut på hver side.
  10. Lad bøffen hvile på en rist i cirka 5 minutter. Skru samtidig panden ned til middelvarme, og kom smør, knust hvidløg og timian på.
  11. Bøffen skal bade nu i smør-, urte- og hvidløgskærligheden i cirka 30 sekunder på hver side.
  12. HASSELBACKKARTOFLER: Vask kartoflerne.
  13. Skær en skive på 0,5 centimeter af bunden af hver kartoffel. Dette gøres, så kartoflerne kan ligge fast.
  14. Placer kartoflen på den flade side på bordet imellem de to grydeskeer.
  15. Skær så tynde skiver som muligt. Grydeskeerne hjælper med, at du ikke skærer hele vejen igennem. Vend kartoflen halvvejs.
  16. Olivenolie, smeltet smør, hvidløg, timian og sesamfrø blandes sammen.
  17. Åbn kartoflerne, og pensl urtemassen over og ned i revnerne. Drys med salt.
  18. Bag kartoflerne ved cirka 185 graders varmluft i 60 min. Smør kartoflerne med urtemassen et par gange undervejs.
  19. KRYDDERSMØR: Blødgør smørret ved at smelte halvdelen, og bland det med den anden del.
  20. Rør alle ting sammen, og behold det ude på køkkenbordet, så det ikke er hårdt inden servering.
  21. SPRØDE LØG: Skær løgene så tyndt som muligt.
  22. Bland meltyperne med salt, peber og vand. Kom lidt vand i af gangen.
  23. Test massen ved at komme lidt løg i, og se, om det sidder fast.
  24. Når massen er perfekt, og løgene skåret, vendes en håndfuld løg ned i. Derefter kommes de på panden med den varme olie. De vendes om efter cirka 2 minutter, så løgene får farve på begge sider.