Taco med marineret culotte og spicy bønnesalsa

16x9
Taco med marineret culotte og spicy bønnesalsa Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
15 min + 40 min

Tilberedning

  1. CULOTTE: Krydr culotten godt med salt og peber, og hvis du har tid til at lade den trække i en times tid eller natten over, er det skønt. Hvis ikke, er det også okay.
  2. Rids fedtet i små tern. Steg culotten af på alle sider, til den er flot gylden. Tilsæt et par fed hvidløg i skiver, den hvide del af porren og en dusk frisk timian samt en kop vand på panden, og smid stegen i ovnen.
  3. Skru op på 250 grader varmluft.
  4. Lad stegen få en over nakken, til den har kernetemperatur på 50 grader. Sluk ovnen, og lad den hvile i 20 minutter derinde.
  5. Tag stegen ud, og lad den hvile i 15 minutter mere – den burde være rosa nu og have nået en kernetemperatur på 60 grader.
  6. TACO MED MARINERET CULOTTE OG SPICY BØNNESALSA: Vend de tynde skiver culotte sammen med chilisauce, limesaft og soja.
  7. Når de er dryppet godt af, steges de i lidt olivenolie over høj varme sammen med halverede tomater.
  8. Smag bønner til med limesaft, chilisauce og salt.
  9. TIP: Når du damper majs, så tilsæt altid lidt sukker til det saltede vand – bare 1 teske.
  10. TORTILLA (kan også købes færdige): Bland mel, salt og vand sammen. Ælt det let, til det føles som lidt tør modellervoks.
  11. Dæk dejen med klæde eller husholdningsfilm og lad den hvile i 20 minutter. Når den er klar, så rul den i kugler på størrelse med en golfbold.
  12. Rul dejen ud på en flækket frysepose. Så hænger den ikke fast.
  13. Steg dem på en varm tør pande i cirka 20-25 sekunder på hver side.
  14. Put dem løbende ned i en bøtte med låg eller i et rent viskestykke, så de kan dampe færdige sammen og holde sig lune.
  15. Server lune bløde tacos med det marinerede kød, bønnerne, cremefraiche til at dæmpe varmen, frisk chili i tynde skiver, salat, limesaft og saftig majs på siden.