Tacos med chipotle-marineret kylling

16x9
Tacos med chipotle-marineret kylling Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. Kyllingelårene saltes let. Kakaopulver og en skefuld chipotle pasta blandes med en ske og kyllingen vendes i blandingen. Lav evt. blandingen om morgenen og lad kyllingen stå til aftensmaden, mens den marinerer.
  2. Tomaterne skæres i grove stykker. Rødløgene snittes fint og lægges i koldt vand i ca. 20 min. Chilien snittes fint. Løgene tages op og drypper af på køkkenrulle. Det hele blandes med tomaterne, og der smages til med salt, limeskal og limejuice. Tilsæt grofthakket koriander lige inden servering.
  3. Saften af to citroner blandes med honning, til det er homogent. Under piskning tilsættes olivenolien. Smages til med salt. Mynten plukkes og hakkes groft. Zucchinien skæres på mandolin hvis muligt- ellers med kartoffelskræller eller i tynde skiver. Zucchinien saltes let og anrettes med vinaigrette og hakket mynte.
  4. Kyllingen lægges i et ildfast fad og sættes i en forvarmet ovn ved 200C. Ovnen skrues ned til 160C efter 10 min og steges færdige i ca. 20 min. Lad kyllingen hvile 10 min og tag kødet af benene og hak det groft og smag evt. til med mere salt.
  5. Tortillas toppes med kyllingen og tomatsalaten og nydes med zucchinisalat på siden. Velbekomme!