Tærte med citroncreme og blåbærmarmelade

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 30 min + 90 min
Tilberedning
- TÆRTEDEJ: Rør salt, mandelmel, flormelis, æg og 30 gram mel sammen i en skål. Rør ingredienserne grundigt, men forsigtigt – uden at piske.
- Når dejen er jævn, tilsættes det sidste mel (85 gram), og dejen røres igen.
- Lad dejen hvile i køleskabet i 1 time, før du bruger den.
- Form dejen i en tærteform, og bag ved 180 grader, til dejen er gyldenbrun.
- BLÅBÆRMARMELADE: Varm citronsaft og blåbærpuré til 40 grader.
- Rør sukker og pektin sammen i en skål, og tilsæt derefter til den varme gryde. Når det koger, tilsætter du de friske blåbær.
- Lad det simre i 3-5 minutter (afhængigt af mængden). Hæld det så i tærten, og lad det køle ned.
- CITRONCREME: Læg husblassen i blød i 5 minutter.
- Bland sukker, citronskal og basilikum sammen i en gryde, og lad det varme langsomt op i 10 minutter.
- Tilføj æg og citronsaft. Varm langsomt blandingen op til 83 grader under jævnlig omrøring.
- Tag gryden af varmen, nĂĄr cremen er tyknet og har samme konsistens som konditorcreme.
- Sigt creme for basilikum, og tilsæt den drænede husblas.
- Når cremen er kølet af til 40 grader, tilføjer du smør.
- Blend cremen jævn og ”glat” med en stavblender.
- Citroncremen kommes ned i tærtedejen over marmelade. Lad tærten køle ned.
- MARENGS: Varm æggehvider og sukker i et vandbad til 50 grader.
- Pisk derefter æggehvider og sukker langsomt med en håndmixer.
- Tilsæt salt. Bliv ved med at piske stille og roligt, indtil marengsen er blank og tyk.
- Tilføj flormelis, som du sigter i og derefter rører sammen.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med rund tyl, og dekorer citrontærten.