Tærte med citroncreme og blåbærmarmelade

16x9
Nikolas Strangas' tærte med citroncreme og blåbærmarmelade Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 90 min

Tilberedning

  1. TÆRTEDEJ: Rør salt, mandelmel, flormelis, æg og 30 gram mel sammen i en skål. Rør ingredienserne grundigt, men forsigtigt – uden at piske.
  2. Når dejen er jævn, tilsættes det sidste mel (85 gram), og dejen røres igen.
  3. Lad dejen hvile i køleskabet i 1 time, før du bruger den.
  4. Form dejen i en tærteform, og bag ved 180 grader, til dejen er gyldenbrun.
  5. BLÅBÆRMARMELADE: Varm citronsaft og blåbærpuré til 40 grader.
  6. Rør sukker og pektin sammen i en skål, og tilsæt derefter til den varme gryde. Når det koger, tilsætter du de friske blåbær.
  7. Lad det simre i 3-5 minutter (afhængigt af mængden). Hæld det så i tærten, og lad det køle ned.
  8. CITRONCREME: Læg husblassen i blød i 5 minutter.
  9. Bland sukker, citronskal og basilikum sammen i en gryde, og lad det varme langsomt op i 10 minutter.
  10. Tilføj æg og citronsaft. Varm langsomt blandingen op til 83 grader under jævnlig omrøring.
  11. Tag gryden af varmen, nĂĄr cremen er tyknet og har samme konsistens som konditorcreme.
  12. Sigt creme for basilikum, og tilsæt den drænede husblas.
  13. Når cremen er kølet af til 40 grader, tilføjer du smør.
  14. Blend cremen jævn og ”glat” med en stavblender.
  15. Citroncremen kommes ned i tærtedejen over marmelade. Lad tærten køle ned.
  16. MARENGS: Varm æggehvider og sukker i et vandbad til 50 grader.
  17. Pisk derefter æggehvider og sukker langsomt med en håndmixer.
  18. Tilsæt salt. Bliv ved med at piske stille og roligt, indtil marengsen er blank og tyk.
  19. Tilføj flormelis, som du sigter i og derefter rører sammen.
  20. Kom marengsen i en sprøjtepose med rund tyl, og dekorer citrontærten.