Tangruller med spinat, purl√łgsmayo og r√łget gulerod

16x9
Tangruller med spinat, purl√łgsmayo og r√łget gulerod. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. SPR√ėD TANG: Opvarm olien i en lille gryde eller p√• en pande.
  2. Klip 1 ark tang i mindre mundrette stykker.
  3. Dybsteg tangstykkerne - ét stykke ad gangen i kogende olie.
  4. De skal kun lige ned og vende i olien ca. 1 sek. Hvis olien ikke er varm nok, bliver tangen ikke spr√łd men h√•rd og sej. Hvis olien er for varm branker tangen og smager ikke godt.
  5. TANGRULLER MED SPINAT: Skræl agurken, skrab kernerne ud og del den i 2 aflange bjælker.
  6. Fordel mayo på 2 af tangbladene og fordel spinatbladene ovenpå.
  7. Top med en bjælke agurk på hver og rul tang og fyld stramt sammen som en roulade.
  8. Lad rullerne hvile min. 15 min. imens du dybsteger den sidste tang.
  9. Skær rullerne ud i passende stykker med en skarp kniv.
  10. Anret tangrullerne med skærefladen opad.
  11. Pynt med lidt ekstra mayo, fintsnittet r√łget gulerod, spr√łd tang, purl√łg og evt. spiselige blomster.
  12. PURL√ėGSMAYO: Kom b√łnner og vand i en blender og miks p√• h√łjeste hastighed ca. 1 min.
  13. Sigt væden over i en lille gryde og pres alt væden ud af pureen med en dejskraber.
  14. Skyl blenderglasset (det skal du bruge igen).
  15. Opvarm b√łnnev√¶den under konstant omr√łring og lad den simre 3-5 minutter til den er er tyk og cremet.
  16. Hæld cremen tilbage i blenderen og tilsæt citronsaft, sennep, wasabi, daddel og salt.
  17. Start blenderen og tilsæt olien i en tynd stråle lidt ad gangen.
  18. Smag mayoen til med st√łt hvid peber, purl√łg og krydderier efter smag.
  19. Tip: Du kan erstatte b√łnnecremen med 1 dl kik√¶rtevand (aquafaba). Pisk kik√¶rtevandet stift med lidt √¶blecidereddike eller citron, tils√¶t derefter sennep og olie i en tynd str√•le, imens du hele tiden pisker, til mayoen har en passende tyk konsistens.
  20. R√ėGET GULEROD: L√¶g rygeflis i vand min. ¬Ĺ time, t√¶nd op i grillen, og fordel den fugtige flis i bunden af rygekammeret.
  21. L√¶g guler√łdder p√• en rist og s√¶t risten ovenover rygeflisen.
  22. L√¶g l√•g p√• rygekammeret, s√¶t det p√• grillen og ryg guler√łdderne ca. 45 min.
  23. Tag en gulerod fra og pak resten af de r√łgede guler√łdder til brug i andre retter.
  24. Skræl guleroden og skær den i tynde strimler, skiver eller bånd, alt efter anvendelse.
  25. Tip: Hvis du bruger engangsgrill kan du lade rygekammeret st√•, til kullene er helt udbr√¶ndt. Det passer nogenlunde med tilberedningstiden for mellemstore guler√łdder. Hvis du ikke har mod p√• at ryge guler√łdder selv, kan du som alternativ drysse guler√łdder med r√łget salt eller r√łget paprika og bage dem m√łre i ovnen ved 200 gr. (ca. 30-40 min).
  26. Tip: R√łget guler√łdder kan pakkes i en t√¶tsluttende container og holde sig i k√łleskabet flere m√•neder. Hvis du ryger 3-5 guler√łdder har du rigeligt til at pifte en pasta, en sandwich eller salat op, s√• du kan nyde den karakteristiske r√łgsmag, selvom du spiser vegansk.