Tartar med sprøde kartofler og grøn salat

16x9
Jesper Vollmers tartar med sprøde kartofler og grøn salat Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
25 min + 20 min

Tilberedning

  1. SPRØDE KARTOFLER: Her er det bedst at starte med at udvande kartoflerne lidt. Så bliver de endnu sprødere.
  2. Skær dem i 1x1 cm tern, og kom dem i koldt vand. Skift evt. vandet undervejs, så det ikke længere bliver mælkehvidt, når du rører rundt.
  3. Lad dem ligge i vandet i mindst 30 min.
  4. Varm andefedtet op til ca.100 grader, og kog kartoffelternene i det i ca. 3-4 min.
  5. I hvert fald indtil de er møre. Løft dem op, og læg dem til afkøling i ét lag. Altså ikke oveni hinanden.
  6. Riv dine hvidløg, og dæk massen med olivenolie.
  7. TARTAR: Gør alt klar til tartaren. Dvs. hav alle ingredienserne klar sammen med kødet.
  8. Tartaren skal samles i sidste øjeblik, så den ikke når at oxidere. Dvs. så kødet ikke bliver helt gråt. Den må gerne være så rød som muligt.
  9. Når du samler den, så rører du alle tingene sammen hurtigt, og smager godt til med salt og peber.
  10. Du har allerede gang i at varme olien op til 180-190 grader, så det hele sker samtidig.
  11. Fritér kartoffelternene, til de er helt gyldne og sprøde. Kom dem op i en sigte, så fedtet render af.
  12. Slyng dem rundt i en skål med salt, lidt af hvidløgsolien og persillen.
  13. SENNEPSMAYO: Rør mayonnaise og sennep sammen i en skål.
  14. Anret tartaren ved at fordele den på 4 tallerkener, og pres den ud i et tyndt lag.
  15. Lav gerne riflet mønster i den på begge leder. Lav en lille fordybning i midten til en æggeblomme.
  16. Servér de rygende varme kartoffeltern med den anrettede tartar og din sennepsmayo.
  17. Man kan godt snige en salat af eget valg ind på siden, hvis man vil.