Tarte Tatin

16x9
Tarte Tatin. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
1
Tid
40 min + 40 min

Tilberedning

  1. Kog sukker til karamel i en stor gryde, tilsæt fløde og bagefter smør.
  2. Skræl æblerne og fjern kernehusene, men lad æblerne være hele.
  3. Kom æblerne i karamelmassen i gryden og lad dem simre i 15 minutter, mens de vendes rundt hele tiden.
  4. Rul butterdejen ud, så den er cirka 0,5 centimer tyk.
  5. Skær æblerne i både og læg dem på en stegepande, der kan tåle at komme i ovnen.
  6. Dæk æblerne med butterdejen. Pensl dejen med æggeblommer og bag den i 30 minutter ved 180 grader.
  7. Lad tærten hvile lidt, inden den skal tages af.
  8. Placer så en tallerken over din stegepande og med begge hænder vend tærten på hovedet.
  9. Server med creme fraiche - eventuelt rørt sammen med lidt vanilje og citron.