Tarteletter med muslinger og asparges

16x9
Tarteletter med muslinger og asparges. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. TARTELETTER MED MUSLINGER OG ASPARGES: Klargør dine muslinger. Hak løgene fint, og knæk bunden af dine grønne asparges. Hak også bunden, som du normalt ellers vil kassere.
  2. Sæt en gryde over ved god varme, og tag en 1/3 af smørret.
  3. Lad smørret bruse af, og svits nu de hakkede løg og aspargesbunde i gryden.
  4. Tilsæt så muslingerne og hvidvin, rør kort rundt, og læg låg på. Lad muslingerne dampe i gryden i 4-5 minutter, indtil de åbner sig.
  5. Tag muslinger op af gryden med en hulske, og sigt kogelagen over i en ny gryde eller skål. Pil muslingerne ud af skallerne, og læg til side.
  6. Smelt nu resten af smørret ved lav varme i en ny gryde. Så snart smørret er smeltet, piskes mel i.
  7. Tilsæt herefter væske lidt ad gangen. Brug først væden fra muslingerne, så lidt væde fra de hvide asparges, så mælk og bouillon. Pisk undervejs, og fortsæt, indtil saucen har den ønskede konsistens.
  8. Tilsæt så de grønne og hvide asparges, som er skåret i mundrette stykker, samt de kogte muslinger, og lad det hele varme igennem. Smag til med salt og rigeligt peber.
  9. Følg bageanvisningen på dine tarteletskaller. Når de er færdige og sprøde i ovnen, hældes rigeligt af muslingefyldet i hver af de varme tarteletter. Pynt med en god portion friskhakket dild, og server straks!
  10. TIP: Hvis du gerne vil introducere blåmuslingen til dine børn eller andre nybegyndere, er tarteletopskriften her et rigtig godt sted at starte. De smager hammergodt og kan hurtigt blive familiens nye livret!