Livsstil

Tarteletter med ristede svampe, trøffel og hasselnødder

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. Rens dine svampe grundigt med en lille børste eller urtekniv, og vask eventuelt de sorter, som ikke tager skade af vand. (Slå gerne op, om de svampetyper, du har valgt, tager skade af vand.)
  2. Skær herefter svampene i grove stykker.
  3. Varm en gryde op med solsikkeolie til høj varme, og steg så svampene hårdt, indtil de er godt gyldne.
  4. Skræl og hak imens løg og hvidløg fint, og kom det i gryden, når svampene har taget farve.
  5. Tag et par af de pæneste svampe fra, og gem til anretningen.
  6. Steg løget sammen med svampene i cirka 4-5 minutter, indtil det hele er gyldent og blandet godt sammen.
  7. Tag herefter gryden af varmen, og sæt den til side.
  8. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme, og tilsæt herefter melet.
  9. Med et piskeris blandes mel og smør nu i gryden. Steg det i 3-4 minutter for at fjerne smagen fra melet.
  10. Tilsæt nu sødmælken lidt ad gangen, og pisk det godt sammen.
  11. Sørg for, at al mælken er optaget og rørt godt ud, inden du tilsætter mere, ellers så klumper saucen.
  12. Konsistensen på saucen skal være let flydende. Smag nu saucen til med muskatnød, salt og peber.
  13. Tilsæt de ristede svampe, og det hele blandes godt rundt. Smag til med trøffelolie.
  14. Skyl og hak den bredbladede persille, og vend den i saucen.
  15. Varm tarteletterne i ovnen ved 180 grader i cirka 7-8 minutter.
  16. Fyld nu tarteletterne med saucen, og pynt af med svampene, som du hat lagt til side.
  17. Riv hasselnøder over, pynt med ærteskud, og servér.