Livsstil

Tarteletter med selleri, æble og estragon

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. Vask og skræl din selleri grundigt.
  2. Skær den herefter i små tern, cirka 1 gange 1 centimeter, og kog dem i rigeligt saltet vand i cirka 2 minutter, og læg dem herefter i koldt vand.
  3. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme, og tilsæt herefter melet.
  4. Med et piskeris blandes mel og smør nu i gryden. Steg det i 3-4 minutter for at fjerne smagen fra melet.
  5. Tilsæt nu sødmælken lidt ad gangen, og pisk det godt sammen.
  6. Sørg for, at al mælken er optaget og rørt godt ud, inden du tilsætter mere, ellers så klumper saucen.
  7. Konsistensen på saucen skal være let flydende. Smag nu saucen til med muskatnød, salt og peber.
  8. Kom selleriternene i saucen, og lad det varme godt igennem.
  9. Varm tarteletterne i ovnen ved 180 grader i cirka 7-8 minutter.
  10. Imens hakkes estragon helt fint, og det røde æble skæres i små tern.
  11. Når selleriternene er blevet varmet igennem, tilsættes estragon og æble, og det hele vendes rundt. (Gem lidt æbletern til afpyntning.)
  12. Fyld nu tarteletterne med saucen, pynt af med lidt estragon og æbletern.