- Sværhedsgrad
- Let
- Personer
- 4
- Tid
- 30 min + 30 min
Tilberedning
- Vask og skræl din selleri grundigt.
- Skær den herefter i små tern, cirka 1 gange 1 centimeter, og kog dem i rigeligt saltet vand i cirka 2 minutter, og læg dem herefter i koldt vand.
- Smelt smørret i en gryde ved middelvarme, og tilsæt herefter melet.
- Med et piskeris blandes mel og smør nu i gryden. Steg det i 3-4 minutter for at fjerne smagen fra melet.
- Tilsæt nu sødmælken lidt ad gangen, og pisk det godt sammen.
- Sørg for, at al mælken er optaget og rørt godt ud, inden du tilsætter mere, ellers så klumper saucen.
- Konsistensen på saucen skal være let flydende. Smag nu saucen til med muskatnød, salt og peber.
- Kom selleriternene i saucen, og lad det varme godt igennem.
- Varm tarteletterne i ovnen ved 180 grader i cirka 7-8 minutter.
- Imens hakkes estragon helt fint, og det røde æble skæres i små tern.
- Når selleriternene er blevet varmet igennem, tilsættes estragon og æble, og det hele vendes rundt. (Gem lidt æbletern til afpyntning.)
- Fyld nu tarteletterne med saucen, pynt af med lidt estragon og æbletern.