Tarteletter med svampe a la creme, stegte kalvebrisler og syltede bøgehatte

16x9
Tarteletter med svampe a la creme, stegte kalvebrisler og syltede bøgehatte. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
SvĂŚr
Pers.
4
Tid
45 min + 35 min

Tilberedning

  1. HJEMMEBAGTE TARTELETTER: Rul dejen en smule ud, og udstik 8 stykker oblater af butterdejen med en rund udstikker eller et stort glas - det vigtigste er, at oblaterne er cirka 1 centimeter større end formen.
  2. Klem forsigtigt oblaterne af butterdej i formene, og prik bunden med en gaffel. Klip stykker af bagepapir ud, og kom dem i tarteletterne, og fyld tørrede bønner pü toppen af bagepapiret.
  3. Bag tarteletterne ved 190 grader i 10 minutter.
  4. Tag herefter de halvbagte tarteletter ud, fjern bønnerne og bagepapiret, og bag tarteletterne fÌrdige i yderligere cirka 10 minutter.
  5. KALVEBRISLER: Udvand brislerne i et par timer i koldt vand, som skiftes med jĂŚvne mellemrum. Afdryp dem herefter.
  6. Hak timianbladene og hvidløg fint, og bland det med salt. Drys 1,5 spiseskeer af saltblandingen pü en tallerken.
  7. LÌg brislerne pü blandingen, og drys dem med den resterende saltblanding. OverdÌk dem med husholdningsfilm, og stil dem pü køl 2 timer. Skyl herefter brislerne et par minutter under koldt vand, og dup dem tørre.
  8. Smelt andefedtet, og kog brislerne forsigtigt heri, til de lige prĂŚcist er gennemvarme.
  9. Tag brislerne op af andefedtet og afdryp dem. SkÌr dem i passende stykker, krydr med peber, og steg dem sprøde pü en pande i en smule andefedt.
  10. SVAMPE A LA CREME: Rengør svampene, og skÌr dem i passende stykker. Hak skalotteløg, hvidløg og rosmarinblade fint.
  11. Brus smørret op i en gryde, og sautÊr skalotteløg, hvidløg og rosmarin heri et kort øjeblik.
  12. TilsĂŚt svampene, og lad dem sautere med. Svampene vil smide lidt vĂŚske, men lad blot dette reducere vĂŚk.
  13. TilsĂŚt sherry, og reducer den nĂŚsten vĂŚk.
  14. TilsÌt fløde, og kog ind til ønsket cremet konsistens, men pas pü, at den ikke koger sü langt ned, at den skiller.
  15. Ved servering smages svampene til med sherryeddike, et par drĂĽber citronsaft samt salt og sort peber.
  16. SUR-SØD SYLTEDE BØGEHATTE: SkÌr bunden af bøgehattene.
  17. Kog eddike, vand, sukker, peberkorn og laurbÌrblade op. Afkøl lagen let.
  18. Kom herefter svampe og lage i en passende beholder, og køl af til stuetemperatur. Opbevares pü køl.
  19. SERVERING: ServÊr tarteletterne med svampe a la creme, stegte brisler, syltede bøgehatte, løgringe og salat.