Temaki-sushi – håndrullet sushi med fyld af fisk og grønt. Foto: TV 2/Go' Morgen Danmark
Sværhedsgrad
Let
Personer
2
Tid
45 min + 30 min
Tilberedning
Start med at skylle risene grundigt i koldt vand flere gange. Processen gentages, indtil vandet er klart.
Kog risene efter anvisning eller i en riskoger for optimale resultater.
Mens risene koger, skæres først grøntsagerne. Start med at skylle alle grøntsager grundigt i koldt vand. Skær derefter agurk, avokado og hjertesalat i skiver.
Kom grøntsagerne på et stort fad, og arranger dem pænt. Spirerne kommes eventuelt i en skål.
Herefter skæres fisken. Start med at fjerne skindet fra laksen, og skær eventuelt laksestykket over på midten.
Herefter skæres laksen i tynde skiver på cirka 4-6 millimeter. Surimien skæres i samme tykkelse.
Kom ørredrogn i en lille skål.
Når risene er kogt færdige, kommes de ud i et stort fad og køles af i cirka 10 minutter.
Herefter kommes sushieddiken over risene lidt ad gangen, hvorefter risene forsigtigt blandes med en stor ske. Risene skal stadig bevare en let klistret konsistens uden at være for våde.
Når risene er kølet ned til cirka stuetemperatur, kan du begynde at lave din temaki-sushi.
Start med at komme lidt ris i venstre side af nori-tangen, og spred risen fra toppen og ned, hvorefter du fylder dine yndlingsingredienser i. Husk ikke at overfylde den.
Herefter ruller du sushien som et kræmmerhus og drypper lidt soja i, inden den kan spises.
Du er velkommen til at variere dit fyld efter eget ønske, og brug gerne også fisk som for eksempel frisk tun, rejer, kammuslinger og så videre.
Fisken skal du blot sørge for er frosset ned i minimum 24 timer, inden den spises. Dette gælder dog ikke, hvis fisken er opdrættet i dambrug.