Thai beef-salat
Stefan Svanes thai beef-salat. Foto: TV 2
- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
-
60 min
Tilberedning
- OKSE-FLANK: Kødet steges på en rygende varm pande i cirka fire minutter på hver side. Lad kødet hvile i 15 minutter.
- Derefter skæres kødet i så tynde strimler som muligt.
- SALAT: Alle de fint skårne grønsager blandes.
- THAIDRESSING: Alle ingredienserne blendes, til væsken er glat. Smag til med eventuelt mere limesaft. Den skal være salt og frisk.
- WASABIMAYONNAISE: Æggeblommer, salt og eddike piskes hvidt og stift. Derefter tilsættes olien under piskning.
- Wasabipulveret røres sammen med det varme vand og røres derefter i mayonnaisen.
- Smag til med lime og eventuelt mere wasabi, hvis den mangler power.
- RISPAPIR: Papirerne friteres i den varme olie (det går hurtigt), og derefter dryppes de af på køkkenrulle.
- ANRETNING: Salaten anrettes i en dyb tallerken. Kødstrimlerne drysses i, og der pyntes med nødder, sesam, lime og alle de friske krydderurter.
- Dressingen serveres ved siden af. Rejechipsene serveres ved siden af med mayonnaisen.