Thanksgivning kalkun med kryddersmør

16x9
Grad
Mellem
Pers.
8

Tilberedning

  1. Kom smør, salvie, rosmarin, timian og persille i en foodprocessor, og blend det glat.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Skær gulerødder, bladselleri og løg i grove stykker. Kom halvdelen i en bradepande og sæt resten til side.
  4. Varm ovnen op til 230 grader.
  5. Gnid kalkunen indvendigt med salt og peber, og fyld den med halvdelen af gulerødderne, bladsellerien og løgene.
  6. Gnid hele kalkunen godt ind i urtesmør udvendig, og krydr rundhåndet med salt og peber.
  7. Kom 1 liter af hønsebouillonen i en mellemstor gryde, og hold den godt lun ved svag varme.
  8. Læg kalkunen oven på grøntsagerne, stil bradepanden i ovnen og brun kalkunen i cirka 45 minutter til den er svagt gyldenbrun.
  9. Skru ovnen ned til 175 grader og tilsæt den anden liter hønsebouillon. Steg videre i cirka to timer.
  10. Dryp omhyggeligt kalkunen med den lune hønsebouillon hvert kvarter.
  11. Stik et stegetermometer ind ved lårbenet. Når det viser 71 grader er kalkunen færdig.
  12. Tag kalkunen ud af ovnen, læg den i et lavt fad og dæk den løst til med stanniol.
  13. Lad kalkunen hvilke i 20 minutter før den skæres for og serveres med fyld og tilbehør.