Tiramisu-lagkage

16x9
Grad
Mellem
Pers.
10
Tid
120 min + 40 min

Tilberedning

  1. Du skal bruge 2 styks springforme á 23 centimeter. Forvarm din ovn på 180 grader almindelig varme. Smør siderne på dine springforme med smør, beklæd bunden med bagepapir, og sæt til side.
  2. I en medium varmefast skål pisker du æg, æggeblomme, salt og 100 gram af sukkeret.
  3. Sæt skålen over et kogende vandbad, og pisk, til al sukkeret er akkurat opløst. Tag skålen af varmebadet, og pisk videre på medium hastighed, til det er lyst og fluffy og dobbelt op på mængden. Det tager cirka 5 minutter. Sæt til side.
  4. I en mellem skål blander du hvedemel, majsstivelse og de sidste 50 gram sukker.
  5. Med en dejskraber eller mixer på lav hastighed folder du nu din melblanding i æggeblandingen af 3 omgange, indtil det akkurat er samlet og ikke har tørre lommer. Sæt til side.
  6. I en mellem skål blander smeltet smør og din ekstrakt. Tag 1/3 del af din dej og bland sammen med smørblandingen. Hæld nu denne blanding sammen med den resterende dejblanding, og vend det hele forsigtigt sammen.
  7. Fordel 300 gram per form. Hvis du vejer det af, garanterer du også, at de bages ens. De skal bage 20-25 minutter. Tjek med en tandstik, om den kommer ud uden dej på.
  8. SIRUP: I en lille gryde blander du vand, kaffe og sukker, og lader det simre, til al sukkeret er opløst, og du har en flydende sirup. Tag den af varmen, tilsæt likør, og sæt til side.
  9. CREME: I en stor skål pisker du mascarpone og piskefløde og vaniljeekstrakt, til det har en ensartet konsistens.
  10. I en lille skål blander du flormelis og majsstivelse. Sørg for alle klumper er væk.
  11. Tilsæt flormelisblandingen i mascarponecremen, mens du pisker på medium-høj hastighed, til konsistensen laver bølger på toppen.
  12. SAMLING AF KAGEN: Nu er dine bunde kølet af. Med en skarp brødkniv skærer du den toppen af bundene. Placér en bund på dit ønskede fad, dryp 3 spiseske sirup udover bunden, og smør halvdelen af din creme udover. Placer din anden bund ovenpå, dryp resterende sirup udover bunden, og smør resten af din creme ud på toppen.
  13. Sæt på køl minimum 1 time, så den er fast i cremen, når den skæres. Drys toppen af kagen med mørkt kakaopulver inden servering.