To skæve lasagner

16x9
To skæve lasagner. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Kylling- og grønkålslasagne: Start med at skære aubergine i 1cm tykke skiver og salt dem let så de smider lidt væde.
  2. Imens skæres løg og hvidløg i fine tern og svitses let i en godt dryp olivenolie.
  3. Når løgene er bløde tilsættes tomatpuré og efter 30 sek svitsning tilsættes friske tomater skåret i tern. (Hvis du bruger flåede tomater, så skal de først tilsættes efter vinen er kogt ind i næste punkt).
  4. Nu putter du hvidvin på og lader det koge ind til ½-delen sammen med en tsk grøntsags eller hønsebouillon.
  5. Lad det nu simre godt ind til en god kraftig tomatsovs og smag til med salt og peber.
  6. Vask og hak kålen groft.
  7. Steg løg og hvidløg af i lidt olivenolie til de er bløde og tilsæt så grønkålen og evt. en klat smør.
  8. Kast det kort rundt over høj varme til grønkålen lige akkurat flader lidt sammen. Ikke mere.
  9. Skær kyllingen i brede ”skiver” af 1 cm tykkelse.
  10. Nu er du klar til at samle lasagnen.
  11. Først lidt tomatsovs, så pasta, så kylling, så tomatsovs, så grønkål, så lidt mozzarella, lidt parmesan og så forfra igen en eller to gange afhængigt af formen på dit fad.
  12. Slut af med at det øverste lag har grønkål og tomat. Ovenpå dette lægges mozzarella og parmesan og til sidst aubergine skiverne.
  13. Dryp med olivenolie og sæt i ovnen ved 185 grader i 40 min. Bagetiden afhænger lidt af hvor høj din lasagne er. Høj = lidt længere tid i ovnen.
  14. Servér med en frisk grøn salat på siden.
  15. Gorm’s fremragende fiskelasagne: Salt fisken let så den bliver fastere i kødet når den er færdig.
  16. Skær knoldselleri i tynde skiver på en madolin eller med en skarp kniv.
  17. Mornaysauce (Bechamel med ost): Smelt smørret i en gryde og put herefter melet i.
  18. Varm melet kort op i smørret mens du røre med et piskeris. Det klumper, men det skal det også.
  19. Tag gryden af varmen og put ca. 1dl vand i og rør godt rundt.
  20. Stil gryden tilbage på blusset og tilsæt et par dl mælk og rør grundigt. Varm det op og bliv ved med at tilsætte mælk når det føles for tykt. Men pas på du ikke kommer for meget ved. Du burde kun bruge ¾ dele af mælken.
  21. Riv parmesan og når bechamellen koger tilsættes næste al parmesanosten og smag evt. til med salt, peber og muskat hvis du har. Og så er det blevet til Mornaysauce!
  22. Tilbage til Lasagnen: Porre skæres i strimler og spinat hakkes meget groft.
  23. Rist kort porre af lidt olivenolie og tilsæt så spinat og lad det få en my varme. Det må ikke falde helt sammen så det er bare lige et kast på panden eller to.
  24. Når lasagnen skal samles så start med lidt Mornaysauce. Så skiver af knoldselleri (Kun i bund og top pasta i de andre lag), så fisk, grofthakket persille, porre og spinat og lidt Mornay igen. Gentag 2 gange afhængigt af fadet. Hvis det er smalt og højt kan du måske lave flere lag.
  25. Det øverste lag skal være uden fisk på da det bare bliver bagt mega tørt. I stedet for pasta som bund for det øverste lag så skal du bruge knoldselleriskiverne og så toppe dem med resten af spinat og porre, mozzarella, halverede cherrytomater og solsikkekerner.
  26. Så lasagnen i ovnen ved 175 grader i 30 min til den bobler lystigt. Lad hvile i 10 min og server med frisk grøn salat til.
  27. Du er sej fordi du har lavet en fuldstændig fantastisk fiskelasagne.