Tomahawk steak med sweet potato, sprøde kikærter, kål og sauce shoron

16x9
Casper Sobzyks tomahawk steak med sweet potato, sprøde kikærter, kål og sauce shoron. Foto: TV 2
Pers.
4

Tilberedning

  1. TOMAHAWK STEAK: kødet brunes på en varm pande med neutral olie.
  2. Brun kødet godt af hele vejen rundt.
  3. Kom smør, timian og hvidløg på panden, og vend kødet rundt i smør og urter.
  4. Læg kødet på en rist med en bradepande under.
  5. Langtidssteg kødet ved 58 grader i 3 timer. Undervejs tages lidt af stegefedtet med en ske, og kommes over kødet.
  6. SAUCE SHORON: Tomat, hvidløg og løg skæres i små tern.
  7. Derefter sauteres det i lidt olie og ½ tsk. cayennepeber tilsættes.
  8. Kom hvidvinseddike på, og lad det koge ind. Herefter blendes det.
  9. Æggeblomme, salt, lidt citronsaft, creme fraiche og hvidvinseddike stavblendes.
  10. Smelt smørret til 65 grader, og blend det forsigtigt i æggeblandingen.
  11. Når saucen har den ønskede konsistens, smages den til med tomatpureen.
  12. SWEET POTATOES: Skyl kartoflerne i vand, og bag dem hele i ovnen ved 180 grader i 30 minutter til de er møre - ligesom bagte kartofler.
  13. Åben dem som en bagekartoffel med et snit i midten, og drys fint salt i hullet efter behag.
  14. Anret kartoflerne med kikærter og kål på toppen.
  15. GRØNKÅL MED LOW FAT FARMOR DRESSING: Grønkålen plukkes og vaskes godt. Lad det dryppe godt af.
  16. Fløde, sukker, salt og citronsaft piskes sammen, og stilles på bordet så fløden kan tykne.
  17. SPRØDE KIKÆRTER MED CHILI: vend kikærterne i olie, paprika, salt og chili.
  18. Bag den ved 180 grader i ca. 45 min.