Tomatiseret havre med bagt knoldselleri

16x9
Lasse Skjønning Andersens tomatiserede havre med bagt knoldselleri. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Start med de bagte knoldselleri: Tænd ovnen på 220 grader, skræl eller skyl knoldselleri grundigt og skær i tern af cirka én gange én centimeter.
  2. Vend knoldselleristykkerne med olie, salt, honning og peber i en skål og kom ud på en bageplade. Bag gyldenbrune i cirka 20 minutter.
  3. Imens knoldselleristykkerne er i ovnen, kan du koge den knækkede havre efter anvisning på pakken.
  4. Hak i mellemtiden løg og hvidløg fint og steg af i olivenolie i en høj pande eller gryde. Steg af ved lav varme i fem minutter, og kom tomatpure og hakkede tomater i. Lad det simre i cirka ti minutter, eller indtil havren er færdigkogt.
  5. Kom den kogte knækkede havre i tomatsaucen, og rør grundigt rundt, så havren bliver tomatiseret. Vend de bagte knoldselleristykker i den tomatiserede havre.
  6. Smag til med salt, peber, chili og citronsaft. Server varm eller kold med for eksempel falafel, kylling, fladbrød eller lignende. Pynt eventuelt med friske krydderurter som for eksempel persille eller koriander.