Livsstil

Tonkatsu-paneret svinekød serveret med syltet kål, misosuppe og ris

Personer
2
Tid
45 min + 30 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Start med at sætte risene over enten i en riskoger eller gryde. De fleste ris skal skylles grundigt først i koldt vand, men har du ris af meget høj kvalitet kan du undlade af skylle disse.
  2. Kom 250 gram fintsnittet spidskål og en håndfuld tynde skiver agurk i en stor frysepose, og hæld derefter en spiseske fint salt over samt en teske seven spice-chilipulver og en teske klippet konbu-tang (tangen er valgfri). Klem det hele godt sammen i posen og bland – jo længere det står jo bedre men minimum én time og gerne under pres fra for eksempel en tung skål.
  3. Sæt 600 milliliter vand over til misosuppen, og kom et brev dashi-pulver i. Lad dette varme op.
  4. Opløs derefter misopasten i vandet enten ved at bruge en suppeske, hvor misoen placeres i, og der røres forsigtigt med spisepinde, eller i en lille si i vandet hvor misoen kan opløses fra.
  5. Skær tofu i små firkanter, og snit forårsløg fint.
  6. Gør svinekoteletterne klar til panering ved at skære små snit ned i fedtkanten med en skarp kniv. Dette forhindrer svinekødet i at krølle sammen ved tilberedning. Bank derefter koteletterne let med en kødhammer eller bagsiden af en stor kniv.
  7. Drys koteletterne med salt og peber på begge sider.
  8. Tag tre dybe tallerkner og fordel herefter panko, hvedemel og æg i hver tallerken. Æggene skal piskes let og gerne med to spiseskeer vand i.
  9. Vend først koteletterne i hvedemel, derefter æg og til sidst panko. Sørg for at pankoen sidder godt fast på kødet.
  10. Skær resten af spidskålen så fint som muligt i strimler, og kom derefter kålen i koldt vand. Dette er med til at gøre den supersprød inden servering.
  11. Bland ketchup, worcestershire sauce, oyster sauce og sukker sammen, så marinaden er klar.
  12. Varm en stor pande op med neutral olie – gerne så der er cirka én centimeter lag af olie i panden. Olien skal være cirka 175 grader varm.
  13. Fritér svinekoteletterne i cirka to til tre minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune og sprøde.
  14. Pres den syltede kål fri for væske, og servér en lille portion i en skål som tilbehør.
  15. Anret de panerede svinekoteletter på en tallerken. Servér med det fintsnittede kål ved siden af, og kom derefter misosuppe i en skål, ris i en anden skål og til sidst det syltede kål ved siden af som tilbehør.
  16. Den hjemmelavede marinade kommes over svinekødet, og der drysses med sesam.