Mad

Torskerogn med tatarsauce, helstegt blomkål og fennikelsalat

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
60 min + 40 min

Tilberedning

  1. Torskerogn
  2. Start med at pakke din torskerogn ind i lidt bagepapir, luk den evt. tæt med en elastik.
  3. Læg nu pakken i en gryde og dæk den med vand.
  4. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og 1 håndfuld salt.
  5. Kog torskerognen uden at vandet bulderkoger i ca. 30-40 minutter. Det kommer an på størrelsen af ”bukserne”. Lad torskerognen køle af i lagen, gerne i et par timer på køl.
  6. Når torskerognen er kølet af, skæres den i skiver på ca. 2-3 cm. Vend skiverne i lidt hvedemel på begge sider.
  7. Varm en pande op med smør og 1 spsk. olie til middelhøj varme.
  8. Steg torskerognen til den er gylden i ca. 3 minutter på hver side og krydr med salt og peber og frisk citronsaft.
  9. Sauce tatare
  10. Tartar-saucen laves ved at blande mayonnaise, yoghurt, finthakket kapers, - skalotteløg, - cornichoner, - purløg, - dild, - estragon, - persille og dijonsennep.
  11. Smag saucen til med salt, peber og citronsaft.
  12. Helstegt blomkål med kapersvinaigrette og sprøde brødcroutoner
  13. Helstegt blomkål med kapersvinaigrette og sprøde brødcroutoner
  14. Start med at fjerne alle blade fra blomkålen og gnid den herefter ind i smør over det hele og krydr godt med salt og peber.
  15. Sæt det nu i et ovnfast fad og dæk fadet med sølvpapir.
  16. Bag blomkålen i ovnen ved 160 grader i ca. 16-18 minutter.
  17. Imens laves brødcroutonerne ved at skære brødet i små rustikke stykker.
  18. Smelt 1 spiseske smør på en pande og tilsæt 2 spiseske olivenolie.
  19. Når smørret er smeltet tilsættes brødet og det steges gyldent og sprødt i ca. 7-8 minutter, krydres med salt og peber, og lægges herefter på fedtsugende papir.
  20. Hak nu kapers helt fint og bland det med resten af olivenolien og smag til med frisk citronsaft og peber.
  21. Når blomkålen har bagt i 16-18 minutter tages sølvpapiret af og ovnen skrues op til 200 grader. Bag det yderligere i 10 minutter.
  22. Tag så blomkålen ud og lad det stå og hvile i 4-5 minutter.
  23. Skær det nu i store grove stykker og anret det med de sprøde croutoner og fordel kapers vinaigretten over.
  24. Pynt af med ærteskud og servér.
  25. Fennikelsalat
  26. Skyl fennikel og del den i to stykker ned igennem midten. Hvis din fennikel har lidt grønne fennikel skud toppen så gem disse til anretning.
  27. Skær din fennikel på en mandolin eller meget, meget tyndt i hånden. Man skal nærmest kunne se igennem dem. Læg dem herefter i isvand i 10 minutter eller indtil at du skal bruge dem.
  28. Bland en dressing af olivenolie, honning, citronsaft og smag til med salt og peber.
  29. Dræn den skårede fennikel, og bland med et par spsk. af dressingen og servér den i en skål med fennikelskuddene og massere af frisk plukket dild ovenpå.