Tranebærgelé

16x9
Grad
Mellem
Pers.
6
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Hæld tranebær, sukker og 1,5 dl vand i kog i en tykbundet gryde. Rør konstant, indtil sukkeret er opløst, skru ned for varmen og lad det småkoge videre med et delvist dækket låg, til alle bærrene er bristet. Det tager ca. 10-15 minutter.
  2. Tag dine tranebær, og hæld dem over i en si, som står over en skål. Lad dem dryppe godt af. Gerne omkring 30 minutter. Hvis nødvendigt, pres lidt på bærrene, og smid skallerne ud.
  3. Tag husblas og opløs det. Se, hvad der er angivet på pakken.
  4. Bring 1 dl af bærsaften i kog, i en mindre gryde. Tilsæt husblas, og rør, indtil den er opløst. Rør saft og husblassen sammen med den resterende saft. Kom saften i en form, du har penslet med olie. Dæk så til med film, og stil det i køleskabet i omkring 12 timer, til den er helt sat.