Tre forskellige hjemmelavede tacos

16x9
Tre forskellige hjemmelavede tacos. Foto: TV 2/Go' Morgen Danmark
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. TORTILLAER: Kom mel, salt og olivenolie i en skål sammen med halvdelen af vandet. Lad det stå i ti minutter, og tilsæt resten af vandet. Ælt dejen i fem-ti minutter, til du har en glat og elastisk dej. Lad dejen hvile i en halv time.
  2. Tag en frysepose, klip siden op, og læg fryseposen i en tortillapresser. Form en lille klump dej til cirka samme størrelse som en golfbold. Læg dejkuglen mellem to lag plastik, og pres, så du har en cirka to millimeter tyk tortilla. Gentag processen, til du har brugt al dejen. Læg et stykke bagepapir mellem hver tortilla, så de ikke hænger sammen. Steg tortillaerne på en tør pande. Kom dem i en brødkurv med et rent viskestykke over, så de holder sig lune.
  3. STEGTE COURGETTER OG PECORINO: Sæt en stegepande på grillen, og tilsæt to spiseskefulde olivenolie. Kom løgene på panden, og steg dem ved hård varme. De må gerne få lidt farve. Kom dernæst hvidløget, timian og courgetterne på panden, og krydr med salt og peber. Servér med revet pecorino-ost og en courgetteblomst.
  4. STEGTE REJER, GUACAMOLE OG PICO DE GALLO: Halvér avocadoerne, og fjern kernen. Skrab kødet ud, og kom det i en morter med jalapenos, løg og hakket koriander. Stød, indtil du har en fin mos. Smag til med limesaft og salt. Sæt til side.
  5. Kom tomater, løg og chili i en skål. Krydr med salt, og tilsæt limejuice og to spiseskefulde olivenolie.
  6. Spred en spiseskefuld guacamole på hver taco. Top med et par rejer, en skefuld pico de gallo samt et drys hakket koriander.
  7. WILD BOAR AL PASTOR: Grill dine habanero, til skindet får sorte mærker. Fjern stilk og kerner, og stød chilien i en morter med lidt salt og limejuice.
  8. Kom hvidløgene på grillen, indtil skindet begynder at blive sort, og hvidløget er blødt. Fjern skallen, og kom dem i en blender med resten af ingredienserne. Blend, til du har en glat pasta.
  9. Marinér kødet i minimum to timer, gerne natten over.
  10. Krydr kødet med salt og peber, og placer det på en medium varm grill. Det skal have otte-ti minutter på hver side. Dette afhænger selvfølgelig af tykkelsen på kødet. Hvis du er i tvivl, brug et stegetermometer. Kernetemperaturen skal være 62-65 grader.
  11. Servér dine tortillaer med et par skiver kød, et drys hakket løg, grillet ananas, koriander og en skefuld habanero-salsa. Giv dem til sidst et lille ”squeeze” lime, og servér med det samme.