Tre moderne udgaver af øllebrød

16x9
Tre moderne udgaver af øllebrød. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
480 min + 20 min

Tilberedning

  1. ØLLEBRØDEN TIL ALLE VERSIONER: Start med at skÌre rugbrødet i fine tern, og bland det i en lufttÌt beholder med de øvrige ingredienser, sü rugbrødet kan trÌkke natten over (eller cirka 8 timer pü køl).
  2. Hvis man ikke har tid til at sÌtte rugbrødet i blød, kan man ogsü koge det hele op med det samme - det forlÌnger dog kogetiden en smule.
  3. Kog op ved middelvarme under jævnlig omrøring – øllebrød kan nemt brænde sig fast i gryden. Grøden er færdig, når rugbrødsstykkerne har suget alt væden til sig, og konsistensen er cremet og sammenhængende. Smag til med rørsukker, citronsaft og salt.
  4. VERSION MED MANDLER, KANELSUKKER OG FLØDESKUM: Rist mandlerne pü panden, og hak dem groft. Rør kanel og sukker sammen, pisk fløden til flødeskum, og server øllebrøden med alle toppings.
  5. VERSION MED HVID CHOKOLADEFLØDESKUM OG BRUNET SMØR: Kom den mørke chokolade i øllebrøden, nür øllebrøden er fÌrdig. Grøden er fÌrdig, nür rugbrødsstykkerne har suget alt vÌden til sig, og konsistensen er cremet og sammenhÌngende. Lad chokoladen smelte, og smag til med rørsukker, citronsaft og salt.
  6. I mellemtiden: Kom smørret i en lille gryde, og varm op, til det begynder at brune af - pisk jÌvnligt, til det begynder at bruse op. Si smørret i en fin si, og stil til side.
  7. Pisk fløden til flødeskum, og varm nÌnsomt den hvide chokolade op i enten vandbad eller i mikroovnen. Rør langsomt den hvide chokolade i flødeskummen.
  8. ServÊr øllebrøden med hvid chokoladeflødeskum og brunet smør.
  9. ØLLEBRØDSKLATKAGER MED IS OG MØRK CHOKOLADE: Bland den kolde øllebrød med Ìg, hvedemel og vaniljesukker. Kom smør pü panden, og lav en prøveklatkage for at se, om dejen skal justeres med lidt mel.
  10. Steg klatkagerne af pĂĽ panden.
  11. Hak eller riv den hvide og mørke chokolade, og top øllebrødsklatkagerne med vaniljeis og revet chokolade.