Tre retter med knoldselleri

16x9
Tre retter med knoldselleri. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Tid
1 min + 1 min

Tilberedning

  1. FRISK SELLERISALAT MED ÆBLE OG HASSELNØD: Kom nødderne i ovnen ved 180 grader i cirka 10 min. Hak groft, og sæt til side.
  2. Skræl knoldselleri, og riv den på den grove side af rivejernet.
  3. Skær æblet i kvarte, skær kernehuset ud, og riv bådene.
  4. Snit løg og fennikel i tynde skiver, og kom i en skål med æble og selleri.
  5. Bland dressing af creme fraiche, sennep, citronsaft- og skal, salt og peber, og smag til.
  6. Bland det hele med dressingen, og drys med ristede hasselnødder.
  7. GRATINERET SELLERI MED GEDEOST OG ROSMARIN: Skræl knoldselleri, og skær det i skiver på cirka 1 centimeter.
  8. Hak hvidløget fint, og bland med olie og salt.
  9. Pensl selleriskiverne med olien, og bag i cirka 15 minutter ved 200 grader.
  10. Tag skiverne ud, og kom en skive gedeost og rosmarin på hver.
  11. Bag igen ved 220 grader i cirka 5 minutter indtil osten har fået farve.
  12. Tag dem ud, og dryp med honning lige inden servering.
  13. Server med brød og salat.
  14. SELLERIFRITTER MED MAYO: Skræl knoldselleri, og skær den ud i tynde fritter i maksimum 0,5 centimeter tykkelse
  15. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.
  16. Kom mel og salt i en dyb tallerken og rasp i en anden.
  17. Vend først selleristavene i mel, så i æg og til sidst i rasp.
  18. Steg dem i 160-170 grader varm olie til de er meget gyldne og sprøde. Det tager cirka 5 minutter.
  19. MAYO: Pisk æggeblomme, sennep, eddike og salt sammen med et piskeris.
  20. Tilsæt så olien lidt ad gangen i en tynd stråle mens du pisker. Den skal blive helt stiv.
  21. Smag til med salt.
  22. Hak estragon fint, og bland i mayoen. Server til de lune sellerifritter.