Tre slags griseudskæring med lynstegte gulerødder, smørstegte salatblade og kartofler

16x9
Tre slags griseudskæring med lynstegte gulerødder, smørstegte salatblade & kartofler Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
6
Tid
30 min + 30 min

Tilberedning

  1. PLUMA: Kødet krydres godt med salt og peber før stegning. Alt efter størrelse steges den i cirka tre til fire minutter på hver side ved mellemhård varme. Herefter hviler den tildækket i cirka ti minutter.
  2. SECRETO: Kødet krydres godt med salt og peber før stegning. Alt efter størrelse steges den cirka tre til fire minutter på hver side ved mellemhård varme. Herefter hviler den tildækket i cirka ti minutter.
  3. PRESA: Krydres med salt og peber. Steges godt på alle sider og gøres færdig i ovn: cirka 10 minutter ved 180 grader. Hviler ti minutter før udskæring.
  4. LYNSTEGTE NYE GULERØDDER: Alt efter størrelse deles gulerødderne på midten. Behold gerne lidt top på. Steges i fedtet fra grisekødet ved hård varme i cirka tre til fire minutter. Steg blomsterne fra hylden med til sidst, og server med det samme.
  5. NYE KARTOFLER: Koges cirka ti minutter i saltet vand. Er der store kartofler imellem, så deles de. Mærk, om de er møre – kog dem endelig ikke ud. Hæld vandet fra, og lad hvile under et viskestykke i cirka ti minutter. Tilsæt den kolde smør, og vend kartoflerne rundt lige før servering.
  6. NYE SALATBLADE VENDT I BRUNDET SMØR: Varm en pande, og brun smørret, så det får nøddeduften. Vend de skyllede salatblade i smørret lige før servering, og krydr med salt og peber.