Tre slags grøntsager

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. TEMPURASTEGTE ØSTERSHATTE: Mel, bagepulver og maizena blandes sammen.
  2. HÌld vand i, til det er en vüd masse, men stadig sü tyk, at dejen hÌnger fast pü østershattene, nür man dypper dem i det.
  3. Vend østershattene i tempuradejen og frituresteg dem, til de er sprøde. Olien skal vÌre cirka 180 grader. OBS! Drys med salt, og servÊr lige efter.
  4. SVAMPEPURÉ: Hak svampene groft og steg dem godt af i lidt olie, smør og hakket hvidløg.
  5. Nür de er møre, skal de blendes med stavblender eller almindelig blender. Smag til med salt og peber, mens det blendes.
  6. Tilføj evt. lidt fløde for konsistens og smags skyld.
  7. SALTBAGT SELLERI: Alt pünÌr urterne blandes og smøres ud pü bagepapir.
  8. Kom urterne oven pĂĽ dejen.
  9. Den vaskede selleri kommes ovenpĂĽ urtedejen, som formes om sellerien.
  10. Den bages til den er mør i ovnen pü cirka 180 grader. Brug en stegenül til og mÌrke efter mørheden.
  11. SMØRSOVS TIL SALTBAGT SELLERI: Kom smørret i en gryde og lad det smelte.
  12. NĂĽr vallen er faldet til bunden, skrues der lidt op for blusset.
  13. Nu brunes smørret, sü det dufter og smager af nødder. Det skal vÌre cirka 150 grader.
  14. Hak alle de andre ting og kom dem i smørret lige inden servering.
  15. LANGTIDSBAGTE RØDBEDER MED GEDEOST OG ESTRAGON: Vask rødbederne og kom salt i et ildfast fad.
  16. LÌg rødbederne ned i fadet og kom salten oven pü.
  17. SĂŚt fadet i ovnen ved 120 grader i 6-8 timer.
  18. Pil skrĂŚllen af, nĂĽr de er fĂŚrdige.
  19. Varm rødbederne op i en gryde med smør og kom hakket estragon pü. Top med gedeost.