Tre små retter med hellefisk

16x9
Stefan Svanes tre små retter med hellefisk. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. JORDSKOKKEPUR√Č: Skr√¶l jordskokkerne, og sk√¶r dem i mindre stykker. Svits l√łg, hvidl√łg og tils√¶t jordskokkerne. Lad det brune af, at uden det br√¶nder, og tils√¶t eddiken. Lad det koge ind.
  2. Tils√¶t fl√łden og lidt vand. Lad det simre til jordskokkerne er m√łre. Blend det hele med sm√łrret til massen er helt glat. Smag til, og h√¶ld det tilbage i en ny gryde.
  3. OMELET: Pisk √¶ggene godt sammen og bag/steg p√• tynd pande med lidt sm√łr ved lav varme. Den skal h√¶nge sammen, men m√• ikke f√• meget farve.
  4. N√•r den er ved at v√¶re fast, drysses sm√• stykker af den r√łgede hellefisk over, og omeletten rulles derefter samme til en p√łlse/cigar - lav fire stykker. De kan serveres kolde eller lune.
  5. K√ÖLSALAT: Sk√¶r spidsk√•len s√• tynd som muligt, og vend den lige inden serveringen med lime, olivenolie, hakket dild og honning. Drys med de hakkede valn√łddekerner. Gr√łnk√•len befries fra st√¶nglen og friteres i olien. Pas p√•, at olien ikke er for varm.
  6. HELLEFISK: Fisken skæres i fire stykker og krydres godt med salt og peber og lidt olivenolie. Derefter bages den i ovnen ved 200 grader i cirka 8 minutter.
  7. ANRETNING: Omeletten drysses med karse. Den bagte hellefisk serveres oven p√• jordskokkepur√©en og pyntes med br√łndkarsen. Salaten serveres i lille sk√•l ved siden af