Triple Coconut Cream Pie

16x9
Triple Coconut Cream Pie. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
13
Tid
220 min

Tilberedning

  1. Forvarm din ovn til 180 grader.
  2. Spred dit kokosmel ud på en bradepande, og rist det i ovnen i 5-8 minutter. Rør i melet i det halvvejs, så det hele bliver ristet. Tag det ud af ovnen, og tag 50 gram fra (til kokoskaramellen), og lad det hele køle af.
  3. I en mellem skål blander du nu det ristede kokos fra bradepanden, dine knuste kiks, sukker, salt, smør og æggeblomme til du har en krummet konsistens.
  4. I en tærteform presser du nu din kiksebund op ad kanterne og bunden. Brug eventuelt bunden af et fladbundet glas.
  5. Bag nu kiksebunden i din forvarmet ovn i 12-18 minutter, til kanten er gyldenbrun.
  6. Mens bunden bager, kan du lave din kokoskaramel.
  7. På en varm pande smelter du dit sukker, indtil sukkeret har en rav farve, og dufter af karamel. Rør ikke i sukkeret, rotér panden i stedet for.
  8. Når det har en rav farve, og alt sukkeret er karamelliseret, tager du panden af varmen, og tilsætter fløden, det vil sprutte, men bare rolig. Sæt panden tilbage på varmen, og rør, indtil du har en ensartet konsistens.
  9. Nu rør du din kokosolie i, derefter salt og dit resterende ristet kokosmel. Rør til det er ensartet, og med en spatula fordeler du din kokoskaramel ovenpå din kiksebund. Sæt på køl, mens du laver cremen.
  10. I en mellem skål hælder du din kokosolie i, og sætter en sigte ovenover. Sæt til side.
  11. I en tykbundet gryde placerer du kornene fra din vaniljestang, samt vaniljestangen og din kokosmælk, mens du pisker blandingen let, bringer du kokosmælken i kog i cirka 10-15 minutter.
  12. Tilsæt nu kaffefløden, og bring i let kog på lavt blus.
  13. Mens denne bringes i kog pisker du i en mellem skål dine æg, æggeblommer, majsstivelse, salt og dine 100 gram sukker, pisk, til det har en lys gul farve (cirka et minut).
  14. Nu tager du 50 ml. af din varme kokosmælk op i din piskede æggemasse, og pisker til det er ensartet. Nu hælder du hele din æggemasse op i gryden, skruer op på medium varme, og pisker konstant, til du har en tyk masse (cirka to minutter).
  15. Nu hælder du din creme direkte fra gryden igennem din sigte og ned i skålen.
  16. Når det hele er igennem sigten, fjerner du sigten, og pisker din creme let. Med en spatula lægger du nu cremen oven på kokoskaramelbunden. Sæt på køl i minimum tre timer, til cremen er fast.
  17. Inden servering pisker du din fløde sammen med de resterende to spiseskefulde sukker til flødeskum, og lægger det på toppen af din tærte, og drysser med dine ristede kokosflager.
  18. Tærten kan laves dagen inden.