Mad

Vada Pau – Indisk vegetar slider

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
45 min + 60 min

Tilberedning

 1. PAUBOLLER – SLIDERBOLLE: Smelt smørret, og lad det afkøle lidt. Kom tørgæren i en skål, tilføj mælk, sukker og salt, og rør til det er opløst. Tilsæt det smeltede smør og mel, og ælt til dejen er smidig.
 2. Dæk dejen med en opsprættet plastikpose, husholdningsfilm eller et viskestykke, og lad den hvile i 2 timer et varmt sted.
 3. Efter at dejen er hævet, æltes den lidt for at slå noget af luften ud. Del i 24 stykker, og tril små boller af dem. Læg bollerne i en bradepande smurt med smør eller dækket med bagepapir. Placer dem, så der er lige meget plads imellem dem. Pensl bollerne med mælk. Dæk nu med plastfolie, og lad dem hvile i yderligere 20 minutter.
 4. Forvarm ovnen, og bag ved 180°C i 20 minutter, eller indtil de er gyldenbrune. Tag pauene ud af ovnen, og pensl dem med smør for at få et skinnende udseende. Dæk dem efterfølgende med et fugtigt, opvredet viskestykke for at opnå en superblød bolle, og lad dem afkøle helt.
 5. VADA - KARTOFFELBØFFER: Kog kartofler med skræl i cirka 15 minutter, til de bliver møre. Fjern skrællen på kartoflerne, og mos dem. Skræl ingefæren, og pil hvidløg, og hak dem begge fint. Skyl chilien, og fjern eventuelt kerner, hvis du ikke ønsker, at det skal blive for stærkt. Hak den fint.
 6. Skyl korianderen, og hak også den fint. Varm olien op i en stor pande, og svits ingefær, hvidløg, chili og koriander et par minutter. Sluk for varmen, og tilføj kartoffelmosen samt citronsaft og salt. Mix det godt sammen, og smag til med salt.
 7. BESAN - DEJBLANDING TIL KARTOFFELBØFFER: Bland kikærtemel, rismel, gurkemeje, chili og salt. Tilføj vand lidt efter lidt, til konsistensen ser ud som pandekagedej.
 8. Form seks små bøffer af kartoffelblandingen. Varm fritureolie op i en gryde ved medium varme, til olien er varm. Dyp kartoffelbøfferne i besandejen en ad gangen, og put dem forsigtigt i den varme olie. Steg bøfferne, og vend dem forsigtigt, så de bliver gyldenbrune på begge sider.
 9. Læg til afdrypning på en tallerken med fedtsugende papir. Flæk paubollerne, smør begge halvdele med korianderchutney. Læg en stegt vada på underen, og læg låget på. Gem resten af besandejen til grøntsagers fritter.
 10. Tip: Bøfferne kan laves af forskellige grøntsager eller linser for at give ekstra smag. Hvis du har travlt en dag, kan du bruge en briochebolle i stedet for at lave dine egne pauboller.
 11. KORIANDERCHUTNEY: Skyl korianderbladene og mynten. Pil hvidløgene. Skyl chilien, og fjern kernerne. Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem i 2-3 minutter. Smag til med salt og eventuelt lidt ekstra chili.
 12. GRØNTSAGSFRITTER: Skyl Padron-peber grundigt. Skræl kartoflen og gulerødder, og skær dem i strimler. Vask okra med kold vand, skær bunden af og skær den på midten.
 13. Varm olien op i en gryde. Dyp grøntsager i dejen, og steg dem med det samme i den varme olie i 2-3 minutter på hver side. Læg grøntsagerne på køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.