Valentinskage

16x9
Nikolaos Strangas' valentinskage. Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
2
Tid
60 min + 1440 min

Tilberedning

  1. CHOKOLADEBROWNIE: Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade.
  2. Bland sukker, æg og mel i en skål, og tilsæt den meget varme chokolade-smørblanding.
  3. Hæld dejen i en bradepande med bagepapir eller en silikoneform, og bag ved 160 grader i cirka 10-15 minutter.
  4. MÆLKECHOKOLADEMOUSSE: Udblød husblassen i koldt vand.
  5. Smelt chokolade i en skål over vandbad.
  6. Bring mælk til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
  7. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme mælk.
  8. Hæld mælk over nougat, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre til massen samler sig og bliver glat og blank.
  9. Pisk fløden til let skum i en skål.
  10. Vend først lidt af piskefløden i chokoladen og derefter forsigtigt resten.
  11. Fordel moussen i runde silikoneforme, og tryk chokoladekage i (jeg har skåret kagebunde på fem centimeter i diameter).
  12. Stil kagerne i fryseren natten over.
  13. CHOKOLADEGLAZE: læg den den hvide chokolade i en stor skål.
  14. læg gelatinerne i en skål med koldt vand.
  15. I en gryde koges sukker, vand, glukose og kondenseret mælk.
  16. Tilsæt derefter gelatinerne, og hæld blandingen over den hvide chokolade.
  17. Tilsæt farven, og bland godt med en håndmikser.
  18. Lad glazen køle ned til 30 grader, og glasér derefter den frosne kage.
  19. PYNT: Temperer hvid chokolade. Smelt ved 45 grader, afkøl til 27 grader, og varm det op igen til 29 grader.
  20. Hæld lidt chokolade i et plastikark eller en plastfilm, og dæk med et andet plastikark.
  21. Rul chokoladen så tynd, som du kan, med en kagerulle.
  22. Lad det køle ned, fjern det ene plastikark og strø chokoladen med guldstøv.
  23. Pynt med chokoladestykker.