Valnødde-nougatlagkage

16x9
Mette Blomsterbergs valnødde-nougatlagkage. Foto: TV 2
Grad
Svær
Pers.
12
Tid
240 min

Tilberedning

  1. HUSK AT FINDE DISSE ELEMENTER FREM INDEN DU BEGYNDER: 1 springform, 24 cm i diameter
  2. Bagespray eller smagsneutral olie
  3. Ca. 100 cm lagkageplast, 5 cm højt
  4. VALNØDDEBUND: Pisk æg, vaniljekorn og sukker til en tyk, luftig æggesnaps i en skål med en håndmikser.
  5. Hak valnødderne fint og bland dem godt med hvedemel og bagepulver.
  6. Vend æggesnapsen og valnøddeblandingen forsigtigt sammen.
  7. Smør springformen let med bagespray eller olie, og fordel dejen jævnt i formen.
  8. Bag bunden i en 175 grader varm ovn, til den er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 25 minutter afhængigt af ovnen.
  9. Afkøl bunden helt og befri den kolde bund fra formen.
  10. Del bunden i to med en skarp, savtakket kniv.
  11. Vask springformen, sæt den på et fad og læg lagkageplast på indersiden af ringen, så det netop passer. (Gem resten af lagkageplasten til senere)
  12. Læg den ene valnøddebund i bunden.
  13. NOUGATCREME: Læg husblassen i blød i 0,5 liter koldt vand i en halv time.
  14. Smelt nougaten til cirka 50 grader i en skål over vandbad (brug et termometer).
  15. Tag skålen væk fra vandbadet. Pisk den kolde fløde til let skum.
  16. Vrid husblassen fri for vand og smelt den sammen med kaffen i en lille gryde ved svag varme, til den er cirka 50 grader varm (brug et termometer).
  17. Tag gryden af varmen.
  18. Kom hurtigt æggeblommerne og den varme kaffeblanding i den smeltede nougat.
  19. Vent 5-10 minutter og kom så halvdelen af det kolde flødeskum i nougatmassen og pisk godt
  20. . Kom nougatblandingen op i skålen med den resterende kolde flødeskum og vend det forsigtigt sammen til en ensartet creme.
  21. Del nougatcremen i tre lige store portioner.
  22. Fordel den ene del på valnøddebunden og læg den anden valnøddebund ovenpå.
  23. Pres let, så bundene fæstner sig til hinanden.
  24. Fordel den anden del nougatcreme på den øverste bund og smør den jævnt og glat med en konditorpalet.
  25. Stil kagen i køleskabet i minimum 4 timer - eller allerhelst til næste dag.
  26. Den sidste tredjedel nougatcreme dækkes til med husholdningsfilm og stilles også i køleskabet, indtil kagen skal pyntes.
  27. DRYS & PYNT: Hak valnødderne ultrafint.
  28. Pisk den sidste nougatcreme luftig med en håndmikser og kom cremen i en engangssprøjtepose med en 12 mm stjernetylle i.
  29. Sprøjt en anelse creme ud på toppen og smør det ud over hele kagen med din palet som et tyndt lag ’lim’.
  30. Drys og pres de finthakkede valnødder overalt på kagens side og på midten.
  31. Stil kagen på det fad du vil servere den på.
  32. Sprøjt 12 stk. små rosetter rundt i kanten af kagen.
  33. Kom lidt tempereret chokolade op i en lille engangssprøjtepose og klip et lille hul.
  34. Læg lagkageplasten fra tidligere foran dig. Sprøjt 14-15 små ’klatter’ på ca. 2 cm. i diameter med lidt afstand til hinanden ud på plasten. Kør straks din rene pegefinger let igennem hver ’klat’, så de bliver tyndere oppe i toppen. Stil dem kort i køleskabet. Befri dem fra plasten når de er iskolde.
  35. Stik chokoladepynt fint ned i hver roset.