Vanilje parfait med brombær

16x9
Vanilje parfait (is) med brombær Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 240 min

Tilberedning

  1. VANILJE IS (PARFAIT): Varm æggehvider, sukker og vaniljekorn i et vandbad indtil blandingen er på 50 C.
  2. Pisk dem derefter sammen til en tyk meringue.
  3. Pisk fløden i en let flødeskum, tilføj citronskal, hæld blandingen i formene og frys dem ned.
  4. KARAMELLISEREDE MANDLER: Placer mandler og flormelis i en gryde over en medium varme.
  5. Rør konstant indtil mandlerne er perfekt karamelliserede.
  6. Hæld dem på et stykke bagepapir og lad dem køle ned
  7. Hak dem i små stykker og bland dem med chokolade-mixet.
  8. CHOKOLADE MIX: Smelt den hvide chokolade i en skål med olien og tilsæt vaniljekorn eller pulver, samt de fine hakkede karamelliserede mandler.
  9. Hold blandingen varm på 40 C, så isen kan dyppes heri.
  10. Server med marinerede brombær og karamelliserede mandler