Livsstil

Vaniljekranse

Tilberedning

  1. Der er til cirka 250 styk.
  2. Flæk vaniljestangen, og tag kornene ud. Put dem i en stor skål. Med en krydderikværn eller foodprocessor kværner du nu de tomme vanijlestænger med 2-4 spiseskeer sukker.
  3. Når det er blevet til vaniljesukker, putter du det i skålen med vaniljekornene, det andet vaniljesukker, vaniljeekstrakten, hvedemel, smør og sukker. Smuldr det hele, til du har en krummet masse. Det kræver lidt tålmodighed.
  4. Tilsæt mandelmel og ægget. Smuldr, til du har en ensartet modellervoksmasse.
  5. Læg den nu på køl, indtil du vil bruge den. Den holder sig i op til fem dage.
  6. Forvarm din ovn til 200 grader varmluft. Beklæd en bradepande med bagepapir.
  7. Har du en røremaskine, der kan monteres en stjernetyl på, så lav stjernepølser, og fold dem til kranse. Haves denne ikke, så rul dem til pølser, og fold dem til kranse.
  8. Læg dem på bagepladen med lidt afstand, da de hæver lidt. Bag dem nu i 6-7 minutter. De skal være gyldne i kanten. Hold godt øje – det kan gå rigtig stærkt.
  9. Fortsæt, til der ikke er mere dej. Opbevar dem i en lufttæt beholder.