Livsstil

Vaniljekranse med appelsin, mandler og chokolade

Tilberedning

  1. VANILJEKRANSEDEJ: Tag smørret ud af køleskabet dagen før, så det har stuetemperatur, når du går i gang.
  2. Tag ægget ud et par timer før, at du skal bage.
  3. Forvarm ovnen til 190 grader.
  4. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
  5. Rør det hjemmelavede vaniljesukker let luftigt sammen med sukker og det bløde smør med en K-spartel på din røremaskine eller med en håndmikser.
  6. Tilsæt revet appelsinskal og ægget, og rør det med i et par sekunder.
  7. Vigtigt! Tag 25 gram fint mandelmel fra, som bruges til drys senere, når chokoladen skal på.
  8. Bland hvedemel og resten af det fine mandelmel godt, og rør det med i dejen.
  9. Kom straks dejen i en stofsprøjtepose med en 10 eller 12 millimeter stjernetyl i, og sprøjt den med det samme ud i kranse med en diameter på cirka 5 centimeter på en bageplade beklædt med bagepapir eller bagemåtte. Husk lidt mellemrum mellem kagerne, så de ikke gror sammen under bagningen.
  10. Bag vaniljekransene i den 190 grader varme ovn, til de er let gyldne. Det tager 10-12 minutter (afhængigt af ovnen og størrelsen på kagerne). Lad dem køle helt af på en bagerist.
  11. CHOKOLADEDYP OG DRYS: Dyp halvdelen af hver afkølet vaniljekrans i tempereret chokolade, og drys med lidt mandelmel og tørrede rosenblade efterfølgende.
  12. Lad chokoladen størkne, og opbevar de færdige vaniljekranse i en kagedåse med bagepapir imellem lagene, så chokoladen ikke ridses.