Varmrøget havørred med stenbiderrogncreme og agurkesalat

16x9
Varmrøget havørred med stenbiderrogn-creme, agurkesalat og grillet brød. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. Havørred: Fileterne soigneres, og alle ben fjernes.
  2. Krydres med salt, peber samt citronskal.
  3. Rygesmuld og kviste kommes i bunden af den første bakke og lukkes derefter.
  4. Der prikkes huller i låget, hvor fisken placeres på bagepapir. Den anden bakke ligges omvendt på og lukkes med stanniol, så den er tæt. Røgen skal blive derinde.
  5. Fisken ryges i cirka 15 minutter, alt afhængig af hvor tyk fisken er.
  6. Stenbiderrogncreme: Alle ingredienserne røres forsigtigt sammen i en skål og smages godt til. Den skal være fed, frisk og lækker.
  7. Agurkesalat: Agurken rives/skrælles med tyndskræller på langs, så man får lange bånd.
  8. Radicchioen skæres fint og vendes sammen med resten af ingredienserne lige inden servering.
  9. Grillet brød: Brødet smøres med olien og grilles på en grillpande lige inden servering.
  10. Pynt: Pyntes med friske urter og citron.