Løg og hvidløg ristes af uden at tage farve i olivenolie i en sautérgryde, herefter tilsættes de hakkede tomater, lad det riste af 5 minutter.
Tilsæt æblemost, knust peber og salt, samt en anelse cayennepeber og spidskommen.
Lad det snurre godt ind til en tyk tomatsuppe, og slut af med at vende friskt hakket basilikum i, og kom det hele i en skål.
Samme gryde sættes på igen med olie på fuld varme.
Tilsæt først aubergine, gulerod og løg. Lad det tage godt med farve, her sidder smagen. Så tilsætter du bønner og kikærter.
Så tilsætter vi peberfrugt, squash og hvidløg samt det tørre, varme krydderi. Det vendes rundt i 5 minutter.
Tilsæt nu æblemost og lidt vand, samt den fine, lækre tomatsovs, du har lavet, lidt ad gangen. Så justerer vi smagen, og lader det snurre i 45 minutter, gerne under låg.
Smages til med frisk rosmarin og citron. Lige før der skal spises, tilsætter du tofu og lidt olie.
Retten er tyk, cremet og meget smagfuld – du kan eventuelt spise lidt brød til eller en let, grøn salat.