Sweet potatoes med linser og citrusfrugter

16x9
Sweet potatoes med linser og citrusfrugt Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. SWEET POTATOES: Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og sæt dine skyllede sweet potatoes ind i cirka 1 time. Tjek dem efter 45 minutter med en kødnål eller lignende. De skal være møre.
  2. LINSER: Imens koger du dine linser i vandet med bouillon og salt. Der skal være nok vand, til de hele tiden er dækket. Kog dem i cirka 35 minutter.
  3. Køl herefter linserne af i rindende koldt vand, mens du rører lidt rundt i dem. Hermed løsner de fleste af de yderste hinder sig og kan hældes fra løbende. Gør det 5-6 gange, så du kun har de reelle linser tilbage.
  4. Sigt vandet fra, og bland dem med det snittede forårsløg og den hakkede chili.
  5. Smag til med olie, eddike, sukker og selvfølgelig salt og peber. Lad det stå og trække lidt, mens resten laves klar.
  6. CITRUSFRUGTER: Skær top og bund af alle citrusfrugterne, og skær skrællen af, så der kun er ren frugtkød at se. Del dem i kvarte, og skær det inderste af midten fra. Del stykkerne i lidt mindre bidder.
  7. Pomeloen skal nærmest plukkes mere, end den skal skæres, efter den er skrællet.
  8. Grønkålen plukkes groft fra stilken. Kom den i en stor sigte, og skyl den godt. Hæld derefter kogende vand over den, mens der rystes. Brug en elkedel, en kande eller en kogende vandhane.
  9. Når dine sweet potatoes er møre, trykkes de lidt flade, så de flækker og er cirka 1,5 centimeter høje. De stænkes med olivenolie og salt. Kom dem i en 225 grader varm ovn, til de bliver gyldne og sprøde i skrællen. Det tager cirka 15 minutter.
  10. Sigt linsesalaten, så saften render fra.
  11. Anret de varme "kartofler" nederst, og drys linsesalaten ind over. Pynt med den grønne kål, og pres lidt citrussaft ud over retten plus lidt ekstra olivenolie.
  12. Du kan sagtens servere en bøf eller kotelet til, men jeg tænker ikke, at du behøver det.