Sweet potatoes med linser og citrusfrugter

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 60 min + 30 min
Tilberedning
- SWEET POTATOES: Tænd ovnen på 190 grader varmluft, og sæt dine skyllede sweet potatoes ind i cirka 1 time. Tjek dem efter 45 minutter med en kødnål eller lignende. De skal være møre.
- LINSER: Imens koger du dine linser i vandet med bouillon og salt. Der skal være nok vand, til de hele tiden er dækket. Kog dem i cirka 35 minutter.
- Køl herefter linserne af i rindende koldt vand, mens du rører lidt rundt i dem. Hermed løsner de fleste af de yderste hinder sig og kan hældes fra løbende. Gør det 5-6 gange, så du kun har de reelle linser tilbage.
- Sigt vandet fra, og bland dem med det snittede forårsløg og den hakkede chili.
- Smag til med olie, eddike, sukker og selvfølgelig salt og peber. Lad det stå og trække lidt, mens resten laves klar.
- CITRUSFRUGTER: Skær top og bund af alle citrusfrugterne, og skær skrællen af, så der kun er ren frugtkød at se. Del dem i kvarte, og skær det inderste af midten fra. Del stykkerne i lidt mindre bidder.
- Pomeloen skal nærmest plukkes mere, end den skal skæres, efter den er skrællet.
- Grønkålen plukkes groft fra stilken. Kom den i en stor sigte, og skyl den godt. Hæld derefter kogende vand over den, mens der rystes. Brug en elkedel, en kande eller en kogende vandhane.
- Når dine sweet potatoes er møre, trykkes de lidt flade, så de flækker og er cirka 1,5 centimeter høje. De stænkes med olivenolie og salt. Kom dem i en 225 grader varm ovn, til de bliver gyldne og sprøde i skrællen. Det tager cirka 15 minutter.
- Sigt linsesalaten, så saften render fra.
- Anret de varme "kartofler" nederst, og drys linsesalaten ind over. Pynt med den grønne kål, og pres lidt citrussaft ud over retten plus lidt ekstra olivenolie.
- Du kan sagtens servere en bøf eller kotelet til, men jeg tænker ikke, at du behøver det.