Livsstil

Vegetarisk Lasagne med en grøn Bolognese

Tilberedning

  1. Begynd pastadejen med at lægge melet i en bunke. Lav et hul i midten, slå ægget ud, tilsæt olie, og ælt til en homogen masse.
  2. Pak dejen i film, og sæt på køl 45 minutter.
  3. Rul dejen ud på pastamaskine, slut på den tyndeste tykkelse, skær pladerne i samme størrelse.
  4. Kør grønt, hvidløg, og tomat igennem en kødhakker og aktiver massen i varm olivenolie i en passende gryde.
  5. Fjern de største stilke og hak timian - tilsæt sammen med tomatpasta og hele laurbærblade, og læg gerne et par gode stykker parmesanskorper i.
  6. Tildæk gryden med bagepapir og tætsluttende låg, og bag igennem på komfur eller i ovn ved meget svag varme - jo længere tid jo bedre resultat, f.eks. 3-4 timer ved 140° i ovn / smag til.
  7. Inden brug kan tomatsovsen varmes op til kogepunktet og piskes med god smør - jo mere smør, jo rundere smag. Smag til med f.eks. en håndfuld friskhakket salvie.
  8. Til bechamelen begynd med at smelt smørret. Tilsæt mel, rist det let af uden, at det bruner.
  9. Opvarm mælken, og tilsæt den over et par omgange, pisk godt igennem.
  10. Læg et par gode parmesanskorper i, og smag til med rigeligt revet muskatnød.
  11. Lad bechamelen simre min. 20 minutter.
  12. Lasagnen samles i et ildfast fad. Start med urtesovs, så bechamel, dernæst pastaplade - fortsæt i samme rækkefølge, læg også gerne f.eks. spinatblade mellem lagene - slut med urtesovs og bechamel.
  13. Riv parmesan over, og bag lasagnen ca. 30 minutter ved 165°.