Livsstil

Vegetarisk shepherds pie med kartoffelmos og grønkålsalat

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
50 min + 40 min

Tilberedning

  1. SHEPHERDS PIE MED BÆLGFRUGTER: Hak løg, gulerødder, selleri og hvidløg fint.
  2. Kom tre spiseskeer olie i en gryde, og steg dine hakkede grøntsager fem til seks minutter, til de er let gyldne.
  3. Hak champignonerne fint, og tilsæt dem i gryden. Skru ned på medium varme, og lad det stå og simre i tre til fire minutter.
  4. Hak tomater groft med en kniv, og tilsæt dem sammen med tomatpure, gule ærter, linser, grøntsagsbouillon og salvie. Lad det hele stå og småsimre i cirka 30 minutter, til det hele er mørt.
  5. Efter 30 minutter tilsættes 50 gram smør og smages til med salt og sort peber.
  6. Fordel ærtebønnefyldet i et ildfast fast, og dæk toppen til med kartoffelmos (se opskrift nedenfor).
  7. Bages i 30 minutter. ved 180 grader i varmluftovn.
  8. Lad stå og hvile i 10 til 15 minutter inden servering (riv eventuelt lidt ekstra parmesan på toppen).
  9. KARTOFFELMOS: Skræl kartoflerne og kog dem i usaltet vand, til de er møre.
  10. Hæld vandet fra, og mos dem med revet parmesan, smør og sødmælk. Smag til med salt og sort peber.
  11. GRØNKÅL MED ÆBLER, SALTET VALNØDDER OG PEBERRØDSDRESSING: Kom en deciliter vand og to spiseskeer salt i en gryde, og varm vandet op, til salten er opløst.
  12. Vend valnødderne i saltvandet, og kom dem op i et fad, som kan tåle at komme i ovnen.
  13. Giv dem 160 grader i 12 til 15 minutter, til vandet er opløst, og valnødderne er let gyldne.
  14. Bland ingredienserne til dressingen i en skål, og smag til med friskrevet peberrod, citronskal, salt og sort peber.
  15. Skyl grønkålen og fennikel, og hak dem i den størrelse, du ønsker.
  16. Vend grønkålen med peberrodsdressingen, og kom det op i en skål.
  17. Kom saltede valnødder, hakkede friske æbler og krydderurter på toppen (du kan eventuelt også komme lidt friskrevet peberrod på toppen).