Vegetarisk tikka masala med mango lassi og spicy kartoffelbrød

16x9
Jonas Boelts vegetarisk tikka masala med mango lassi og spicy kartoffelbrød. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. TIKKA MASALA: Rist løg, hvidløg og ingefær på en pande i olie ved middel varme. De skal ikke tage farve.
  2. Blend de ristet løg, hvidløg og ingefær med kokosmælk, tomater og peberfrugt. Der må stadig gerne være struktur i det.
  3. Rist krydderiblandingen til tikka masala i en tør gryde i 2-3 minutter. Tilsæt de blendede grøntsager og lad det småsimre i 4-5 minutter.
  4. Tilsæt små buketter af blomkål og de kogte kikærter.
  5. Smag til med citronsaft, salt og sort peber.
  6. Serveres med kogte ris, citronyoghurt, friske koriander og sprøde flækærter.
  7. CITRONYOGHURT: Kom græsk yoghurt i en skål, og riv citronskal med et microplane-rivejern ned i yoghurten.
  8. Vend det hele sammen, og smag til med sukker og salt.
  9. SPRØDE FLÆKÆRTER: Udblød flækærter i minimum 12 timer i kold vand.
  10. Kog dem i 25-30 minutter i let saltet vand.
  11. Køl de kogte flækærterne ned. De er nu klar til at fritere.
  12. Friter de nedkølede flækærter ved 180 grader, til de er gyldne, og drys dem med fint salt.
  13. Kom dem på fedtsugende papir (køkkenrulle).
  14. JASMINRIS: Skyl dine ris i kold vand, til vandet er helt klart.
  15. Følg instruksen på emballagen.
  16. MANGO LASSI: Blend alle ingredienserne, og smag til med honning. Kan justeres med vand, hvis man synes, at den er lidt for tyk.
  17. Serveres iskold, og pyntes med en myntestilk.
  18. SPICY INDISK KARTOFFELBRØD: Mix alle ingredienserne sammen undtagen det varme vand.
  19. Kom vandet i lidt ad gangen, til dejen er helt glat og homogen.
  20. Lad dejen hvile i 20-25 minutter.
  21. Kom lidt olie på dejen, og lad den stå i 2-3 minutter.
  22. Form små runde bolde på cirka 20 gram per styk.
  23. Brug en kagerulle og prøv at få dem så runde så muligt. De skal være 1-1,5 centimeter tykke.
  24. Steg dem på panden i en lille smule olie.
  25. Kom dem op på fedtsugende papir (køkkenrulle), og de er nu klar til at serveres.