Vegetarisk tikka masala med mango lassi og spicy kartoffelbr√łd

16x9
Jonas Boelts vegetarisk tikka masala med mango lassi og spicy kartoffelbr√łd. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. TIKKA MASALA: Rist l√łg, hvidl√łg og ingef√¶r p√• en pande i olie ved middel varme. De skal ikke tage farve.
  2. Blend de ristet l√łg, hvidl√łg og ingef√¶r med kokosm√¶lk, tomater og peberfrugt. Der m√• stadig gerne v√¶re struktur i det.
  3. Rist krydderiblandingen til tikka masala i en t√łr gryde i 2-3 minutter. Tils√¶t de blendede gr√łntsager og lad det sm√•simre i 4-5 minutter.
  4. Tilsæt små buketter af blomkål og de kogte kikærter.
  5. Smag til med citronsaft, salt og sort peber.
  6. Serveres med kogte ris, citronyoghurt, friske koriander og spr√łde fl√¶k√¶rter.
  7. CITRONYOGHURT: Kom græsk yoghurt i en skål, og riv citronskal med et microplane-rivejern ned i yoghurten.
  8. Vend det hele sammen, og smag til med sukker og salt.
  9. SPR√ėDE FL√ÜK√ÜRTER: Udbl√łd fl√¶k√¶rter i minimum 12 timer i kold vand.
  10. Kog dem i 25-30 minutter i let saltet vand.
  11. K√łl de kogte fl√¶k√¶rterne ned. De er nu klar til at fritere.
  12. Friter de nedk√łlede fl√¶k√¶rter ved 180 grader, til de er gyldne, og drys dem med fint salt.
  13. Kom dem p√• fedtsugende papir (k√łkkenrulle).
  14. JASMINRIS: Skyl dine ris i kold vand, til vandet er helt klart.
  15. F√łlg instruksen p√• emballagen.
  16. MANGO LASSI: Blend alle ingredienserne, og smag til med honning. Kan justeres med vand, hvis man synes, at den er lidt for tyk.
  17. Serveres iskold, og pyntes med en myntestilk.
  18. SPICY INDISK KARTOFFELBR√ėD: Mix alle ingredienserne sammen undtagen det varme vand.
  19. Kom vandet i lidt ad gangen, til dejen er helt glat og homogen.
  20. Lad dejen hvile i 20-25 minutter.
  21. Kom lidt olie på dejen, og lad den stå i 2-3 minutter.
  22. Form små runde bolde på cirka 20 gram per styk.
  23. Brug en kagerulle og pr√łv at f√• dem s√• runde s√• muligt. De skal v√¶re 1-1,5 centimeter tykke.
  24. Steg dem på panden i en lille smule olie.
  25. Kom dem op p√• fedtsugende papir (k√łkkenrulle), og de er nu klar til at serveres.